Solista Doina Moroșanu și compozitorul Marcel Iorga au obținut unul dintre premiile Festivalului ”Crizantema de Aur” cu piesa ”Acest buchet de crizanteme”.

Loading...

Timp de trei zile, 19-21 octombrie, Târgoviște, fosta capitală a țării Românești, a devenit capitala romanței, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO desfășurându-se ediția a 50-a a Festivalului de romanțe ”Crizantema de aur”. De 50 de ani, neîntrerupt, evenimentul reunește sute de interpreți, compozitori și artiști de renume în domeniul muzicii lirice.

În premieră în România, aici s-a făcut inaugurarea Muzeului Romanței, iar în pauzele festivalului, au avut loc lansări de carte, omagieri ale unor personalități ale lumii artistice și muzicale, lansări de CD etc. Au susținut recitaluri Daniela Vlădescu, Matilda Pascal Cojocărița și Florin Georgescu.

Într-un decor desprins parcă din povești, pe un fundal roșu regal, presărat cu crizanteme, pe scenă s-au desfășurat concursurile de interpretare și cel de creație – secțiune la care au participat 12 compozitori, nume consacrate ale genului, printre care Dumitru Lupu, Constantin Bardan, Ionel Bratu Voicescu, Marcel Morărescu, Mircea Ciugudean, Mircea Andreescu, Nicolae Caragia. Acompaniatul a fost asigurat de orchestra „Romanța”, dirijor Lucian Vlădescu.

”Spre marea mea bucurie, romanța «Acest buchet de crizanteme», la care am semnat atât muzica, cât și orchestrația, pe un text de Carmen Aldea Vlad, interpretată de Doina Moroșanu, care a impresionat prin vocea caldă și expresivă și prin gesturile firești și credibile, a fost foarte apreciată de public, aplaudată îndelung, reușind să obțină și aprecierea juriului, concretizată în unul dintre cele șase premii prevăzute în regulamentul festivalului. Țin să mulțumesc pe această cale doamnei Alina Mavrodin Vasiliu pentru excelenta organizare a evenimentului, și Primăriei municipiului Vaslui, domnului primar Vasile Pavăl și doamnei Ramona Ailioaei, care, prin sprijinul acordat, au făcut posibilă participarea noastră la Târgoviște”, a declarat compozitorul Marcel Iorga.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/vasluienii-laureati-la-crizantema-de-aur-de-la-targoviste/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.