Loading...

PORTRET…Chiar dacã a fost acuzat de douã infractiuni si douã tentative de înselãciune, vasluianul care folosea metoda “Accidentul” pentru a face rost de bani a scãpat doar cu arest la domiciliu. Teparul este Alexandru Cristi Bors din localitatea Râsesti, comuna Drânceni. Vestea arestãrii tânãrului a cãzut ca un trãsnet peste sãteni, mai ales cã îl stiau un bãiat linistit si cu pãrinti model în comunitate. Conform anchetatorilor, tânãrul a fost prins în flagrant dupã ce a reusit sã pãcãleascã douã persoane. Avea asupra sa 450 de euro si 12.586 de lei. Alãturi de acesta, în boxa acuzatilor au mai ajuns alte sapte persoane. Procurorii au stabilit un prejudidiciul total de 41.000 de lei si 2.500 de euro. Banii proveneau de la aproximativ 20 de persoane care s-au lãsat pãcãlite de grupul infractional organizat din care fãcea parte si Alexandru Cristi Bors.

Printre cei opt infractori, prinsi de politistii nemteni, care pãcãleau oamenii prin metoda “Accidentul” se numãrã si un vasluian. Este vorba de Alexandru Cristi Bors, un tânãr de 24 de ani din localitatea Râsesti, comuna Drânceni. Adus în fata judecãtorilor, acesta a reusit sã înduplece instanta si sã fie lãsat în arest la domiciliu chiar dacã a fost acuzat de douã fapte de înselãciune si douã tentative. A fost prins de politisti în luna octombrie dupã ce reusise sã pãcãleascã douã persoane. A fost trimis în arest la domiciliu si obligat sã respecte o serie de reguli pentru a nu ajunge dupã gratii. Printre acestea, Bors a fost obligat sã nu ia legãtura cu victimele sale sau cu ceilalti inculpati din dosar si sã nu pãrãseascã domiciliul fãrã încuviintarea judecãtorilor. La perchezitii, oamenii legii au descoperit asupra sa 450 de euro si 12.586 de lei. Bors era membru al unui grup infractional organizat format din opt membri, specializat pe infractiuni de înselãciune prin metoda “Accidentul”. Mai exact, acesta suna la întâmplare, mai ales persoane în vârstã, si încerca sã scoatã bani de la ele spunându-le cã o rudã apropiatã a suferit un grav accident de circulatie. Cerea bani pentru ca ruda respectivã sã aibã parte de tratament medical sau, în alte cazuri, spunea cã este vinovatã de producerea unui accident cu victime si banii sunt necesari pentru o eventualã mediere. Vestea cã Alexandru Bors a ajuns în arest la domiciliu i-a socat pe oamenii din Râsesti, mai ales cã-l stiau un bãiat linistit si care nu a creat probleme. “Este un bãiat cuminte, dar cred cã s-a înhãitat cu cine nu trebuia si a fãcut prostii. Este singurul copil la pãrinti si acestia sunt niste oameni deosebiti. Mama sa este bolnavã. Are o boalã cu handicap si tatãl este un om muncitor si la locul lui. Poate cã vârsta si anturajul l-au împins la asa ceva”, spun oamenii din Râsesti.

Acuzatiile aduse grupului infractional

ANCHETÃ…Grupul infractional a fost oprit de cãtre oamenii legii dupã ce, la sfârsitul sãptãmânii trecute, acesta a cãzut în mâinile politistilor. Actiunea a fost coordonatã de cãtre politistii nemteni si s-a desfãsurat în judetele Vaslui, Neamt, Bacãu si Iasi. În urma perchezitiilor efectuate, opt persoane au fost retinute pentru 24 de ore si prezentate apoi în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti. De asemenea, politistii au ridicat douã telefoane si au prins în flagrant un tânãr de 24 de ani în timp ce arunca, peste gardul unui penitenciar de maximã sigurantã, mai multe telefoane mobile folosite la comiterea faptelor. Conform rechizitoriului, cei opt infractori au comis 20 de astfel de infractiuni cu un prejudiciu total de 50.000 de lei. “La data de 2 noiembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale au pus în executare 8 mandate de aducere, în judetele Neamt, Vaslui, Bacãu si Iasi. La activitãti au participat si luptãtori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale si politisti de la Centrul de Retinere si Arest Preventiv Neamt, precum si de la Politia Municipiului Iasi. Persoanele vizate, dintre care 4 încarcerate, trei aflate sub mãsura preventivã a arestului la domiciliu si o persoanã aflatã în stare de libertate sunt bãnuite cã, în perioada iulie – octombrie 2017, ar fi comis 18 infractiuni de înselãciune si tentativã de înselãciune, prin metoda ,,Accidentul”, cauzând victimelor un prejudiciu de 41.000 de lei si 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat de politisti. Politistii din Neamt au colaborat si cu politisti din Cluj si Bacãu, pentru probarea altor douã astfel de infractiuni comise pe teritoriile acestor judete.”

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vasluianul-care-a-tepuit-prin-metoda-accidentul-a-scapat-cu-arest-la-domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.