Un tânăr de 26 de ani, din județul Vaslui, a fost reținut miercuri de polițiștii bistrițeni pentru 24 de ore, pentru înșelăciune. Pe 22 mai 2014, folosind metoda “Accidentul”, acesta ar fi determinat-o pe o femeie de 60 de ani, din Josenii Bârgăului, să trimită într-un cont suma de 1.500 de euro.

Loading...

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înșelăciune, denumită generic “metoda Accidentul”, polițiștii atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt apelați telefonic de persoane necunoscute și îi sfătuiesc să țină cont de o serie de recomandări. Fiți prudenți atât în eventuale situații premergătoare săvârșirii unor astfel de fapte, cât și atunci când sunteți contactați telefonic pentru a fi înștiințați de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate. Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.), decât după ce solicitați prezentarea actului de identitate și a legitimației de serviciu. Nu oferiți date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiați, dacă sunteți abordați direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câștiguri sau de către indivizi care susțin că sunt reprezentanți ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci. În cazul în care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susțin că sună din partea acesteia și susțin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacția emoțională. Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau luați legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înșelăciune. Dacă sunteți contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați poliția la numărul de urgență 112, pentru a va acorda sprijin, și nu mergeți la aceste întâlniri decât însoțiți de reprezentanții poliției.

În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/29/vasluian-retinut-pentru-24-de-ore-de-politisti-si-cercetat-pentru-inselaciune-prin-metoda-accidentul/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.