S-A BUCURAT DEGEABA… Un vasluian încarcerat la Penitenciarul Giurgiu a fost dat în urmãrire generalã. Acesta a fost eliberat din gresealã, pe baza legii recursului compensatoriu, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Când oamenii legii si-au dat seama de eroare, au solicitat reîncarcerarea bãrbatului, dar pânã la acest moment nu au reusit sã-i dea de urmã. În aceeasi situatie s-au aflat si alti doi detinuti din Giurgiu, însã acestia au fost depistati si predati autoritãtilor competente.

Loading...

”Inspectoratul de Politie Judetean Giurgiu s-a sesizat din oficiu si a fost deschis, de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Giurgiu, dosar penal in rem pentru neglijentã în serviciu”, a declarat Cristian Sutã pentru Agentia de Presã Agerpres. Potrivit aceleiasi surse, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Giurgiu, Dãnut Cazacu, a declarat, cã politistii de frontierã desfãsoarã ”activitãti specifice” pentru depistarea celui cãutat ”ân momentul în care acesta este dat în consemn la frontierã”.

Ministrul Justitiei: „mi-a depãsit asteptãrile”

De când a intrat în vigoare legea prin care detinutii au primit 6 zile de libertate pentru fiecare 30 de zile petrecute în conditii proaste, 530 de detinuti au fost eliberati. Între acesti 530 de detinuti care au iesit mai repede din spatele gratiilor, se numãrã 184 de hoti, 135 de tâlhari, 33 de criminali si 47 de violatori, potrivit Digi 24, care citeazã o statisticã a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. O parte dintre criminalii eliberati mai devreme au fost condamnati pentru omor calificat, iar asta poate însemna cã au fãcut crimã cu premeditare. Peste 500 de detinuti au fost eliberati joi, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, a anuntat, vineri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader: “Ieri (joi, n.r.), pânã la 12 noaptea, domnul Dobricã (Marian Dobricã, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor – n.r.) îmi dãdea mesaje sã îmi spunã cîti detinuti au fost eliberati. În baza legii, prin adãugirea celor sase zile considerate a fi efectuate, au fost eliberati 529 de detinuti. Vã mãrturisesc cã este mult, mi-a depãsit asteptãrile. Nu credeam cã impactul va fi atât de mare. Dar este efectul legii”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, vineri, la începutul conferintei privind protectia drepturilor detinutilor si a conditiilor de detentie din România.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vasluian-dat-in-urmarire-generala-a-profitat-de-o-greseala-umana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.