fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

Vaslui – Capitala Tineretului din România. Și tu poți fi parte din acest vis!

De către

Loading...

12 septembrie 2022

Avem plăcerea, entuziasmul chiar, de a vă putea introduce, pentru prima oară, programului ACCED, concept ce stă la baza întregii noastre candidaturi și a mișcării #întinerEȘTI, indiferent de rezultatul din finală. Finala competiției va avea loc la Cluj-Napoca, în cadrul Summitului Tinerilor 7.0 – Rădăcini, pe data de 17 Septembrie 2022. Curând, adică! Să le luăm pe rând, avem multe să vă povestim! Iată 7 răspunsuri-cheie la întrebările tale despre Capitală!

De ce acum?

Ultimul draft pentru finala competiției pentru titlul de “Capitala Tineretului din România” a fost depus pe 31 August. De atunci, s-a declarat și eligibilitatea candidaturii și, oficial, nimic nu mai poate fi adăugat aplicației. Cu toate că ne dorim sincer ca programul ACCED să fie sursă de inspirație în toată țara, inclusiv pentru colegii contracandidați, am preferat ca postarea aceasta să vină după 1 Septembrie.

Ce este ACCED?

A(ntreprenoriat), C(ultură), C(ivico-Politic), E(cologic), D(igitalizare&IT) – ACCED. Acest concept este unul vocațional de educare, recalificare și ghidare a tinerilor din Vaslui, de toate vârstele, pe 5 domenii de activitate, după cum sunt prezentate mai sus. Pe tot parcursul anului, vor exista seminarii și workshop-uri specifice pentru fiecare direcție, pentru ca de 4 ori în timpul anului 2024, să existe câte un eveniment mare de verificare a cunoștințelor acumulate, prin sincronizarea cu piața reală (Q-urile din imagine).

Ce sunt evenimentele de divertisment?

Vaslui Capitala Tineretului din România – Ediția 2024 (sau 2025), nu va fi doar un festival vocațional pe 12 luni, așa cum ne place nouă să îl denumim deja, ci și o mare sărbătoare a întregului județ. În acest spirit, binențeles că am integrat în calendar (și doar parțial în buget) și evenimentele principale ale orașului, precum Zilele Culturale ale Vasluiului sau Open Camp.

Am lăsat loc și pentru tine! Dacă ești tânăr și ești din Vaslui, doar înscrie-te la întâlnirile cu Federația! Poți propune chiar TU idei pentru pătrățelele goale din grafic. Ideea să o ai, noi te preluăm cu tot cu ea.

Aplică AICI pentru întâlnirile cu viitoarea Federație și adu-ți ideea în programul Capitalei!:

Summitul Tinerilor 9.0 va fi, însă, de departe evenimentul anului.

Toată România, la Vaslui!

O ocazia reală de a invita tinerii români în orașul nostru pentru a ne descoperi imensul potențial!

Cine guvernează/manageriază acest program?

Aici sunt 2 variante:

a. Dacă vom câștiga finala, Echipa Capitalei, adică noi, suntem organizatorii independenți ai acestui program, alături de voluntarii pe care îi vom antrena în acest sens. Partenerul nostru oficial, conform regulamentului CTR, și susținătorul de bază este Municipalitatea, prin

instituția Primăriei. Ulterior Capitalei, programul ACCED va fi preluat de către viitoarea Federație a Tinerilor din Vaslui (FTV).

b. Dacă nu vom câștiga în acest an, programul ACCED este gândit pe termen lung și, după o readaptarea la noile condiții, va fi preluat de către FTV, pe care încercăm de zor să o constituim.

Apropo, încă te poți înscrie, individual sau cu ogranizația ta, AICI. Uite și tu ce planuri mari există!

E nevoie de toată lumea, pe toate nivelurile de funcționare a viitoarei Federații! Aplică aici.

Este programul ACCED definitivat? Cum pot contribui?

Răspunsul este foarte simplu: nu!

Programul va fi definivat la nivel de detaliu și evenimente în lunile ce urmează, în conformitate cu feedback-ul de după finală și alături de voluntarii ce îi vom antrena pentru a putea desfășura un astfel de eveniment.

Este timpul sa te implici, atât pentru tine cât și pentru cei de lângă tine, este o oportunitate unică în care se vei lega noi prietenii, vei crea colaborări și în care vei trăi cea mai tare experiență din viața ta! Accesează următorul link pentru a face parte din FTV:

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/09/vaslui-capitala-tineretului-din-romania-si-tu-poti-fi-parte-din-acest-vis/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri