12.4 C
Vaslui
6 mai, 2024

Vaslui: Acţiune de şapte ore a pompierilor, pădurarilor şi voluntarilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe o plantaţie silvică – FOTO / VIDEO

ieri, 20:42

Pompieri, pădurari şi voluntari din judeţul Vaslui au acţionat, timp de aproximativ şapte ore, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe o plantaţie silvică din zona comunei Stănileşti şi s-a extins pe zeci de hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată şi copaci. Cauza izbucnirii incendiului este, conform specialiştilor, focul deschis.

”La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe aproximativ 40 hectare de vegetaţie uscată, iar din cauza vântului extrem de puternic exista riscul de propagare la o plantaţie cu puieţi de salcâm, sălcioară, ulm, tei şi stejar, precum şi la mai multe locuinţe şi un cimitir. Din cauza vegetaţiei uscate înalte de circa un metru, dar şi a vântului foarte puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune şi a pătruns inclusiv în zona plantaţiei silvice. Au ars 55 hectare vegetaţie uscată şi aproximativ 60 hectare plantaţie de ulm, salcâm, tei şi stejar. Au fost salvate peste 40 hectare plantaţie silvică, circa 21 hectare plantaţie de pomi fructiferi, şase locuinţe şi opt anexe gospodăreşti”, informează ISU Vaslui.

La faţa locului au acţionat 15 pompieri militari, sprijiniţi de 40 de silvicultori şi 15 voluntari. Aceştia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi un tractor pentru a trage mai multe brazde.

Incendiul a fost lichidat, în jurul orei 20:00 forţele de intervenţie retrăgându-se la bază.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/vaslui-actiune-de-sapte-ore-a-pompierilor-padurarilor-si-voluntarilor-pentru-stingerea-unui-incendiu-izbucnit-pe-o-plantatie-silvica-foto-video-1922404230002024032021541775

Ultimă oră

Același autor