19.3 C
Vaslui
23 iulie, 2024

Vascar, producător de mezeluri și conserve, susține pentru al doilea an consecutiv turneul de tenis Iași Open

De către

11 iulie 2024

Vascar, producător de mezeluri și conserve, susține turneul internațional de tenis Iași Open 2024. Ediția de anul acesta este cea de-a cincea a turneului masculin care face parte din ATP Challenger Tour 2024 și a treia a turneului feminin, parte din Circuitul WTA 2024.

Competiția se desfășoară la baza sportivă Ciric din Iași, în perioada 8–26 iulie 2024 și reunește jucători de top din întreaga lume.

„Este o onoare să fim parteneri principali ai celui mai important turneu de tenis din regiune pentru doi ani la rând. Vascar susține un stil de viață sănătos, alimentația echilibrată și sportul. Anul acesta compania a împlinit 40 de ani și vrem să mulțumim celor care aleg produsele Moldova în Bucate și Vascar și sunt clienți fideli ai magazinelor noastre. Evoluția companiei se datorează comunității locale pe care, la rândul nostru, ne propunem să o sprijinim să se dezvolte. Ne bucurăm că anul acesta turneul feminin de tenis a trecut de la categoria WTA 125 la WTA 250 și Iașiul a devenit un punct de referință pe harta tenisului mondial”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

De la brand regional, la brand național cu rulaje de peste 140 de milioane de lei

Din 1984, când activa sub denumirea de Industria Cărnii Vaslui și funcționa în sistem centralizat, businessul Vascar a ajuns astăzi la o rețea de 20 de magazine proprii – în Vaslui, Iași, Huși, Negrești, Bârlad, Roman, Galați – distribuție națională, exporturi în Europa, Africa și SUA și o cifră de afaceri de peste 140 de milioane de lei la finalul lui 2023.

Rețeaua proprie de magazine reprezintă 33% din cifra de afaceri, iar echipa de management își propune deschiderea de trei noi magazine în acest an. Cea mai bună evoluție din ultimul an a avut-o linia de export care a ajuns la un nivel de 22% din cifra de afaceri, datorită categoriei de conserve.

Pentru 2024, compania își propune o creștere de două cifre a business-ului și investiții în tehnologii noi, automatizarea proceselor, categorii noi de produse dar și în sustenabilitate.

Primele magazine Vascar au fost deschise în 1994, la trei ani de la transformarea companiei în societate pe acțiuni. După privatizare, începând cu anul 2000, compania a înregistrat un trend de dezvoltare accelerat. Printre cele mai importante etape s-a numărat realizarea celui mai mare proiect de rebranding, atât la nivel corporate, cât și de produs, în 2013.

În 2015, se segmentează portofoliul de produse al companiei, iar un an mai târziu, „Moldova în bucate” devine brand național, atât pe categoria de conserve din carne, cât și pe mezeluri.

În 2023, compania obține acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne pe piața din Statele Unite și, totodată, finalizează implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice în perimetrul fabricii din Vaslui, o investiție de trei milioane de lei. Proiectul are o putere instalată de 770 kWp și produce 1.200 de MWh pe an, echivalentul a 245.000 de kilograme de cărbune neexploatat.

Vascar este unul dintre principalii angajatori din regiune, cu peste 400 de angajați.

Despre Vascar

Înființată în 1984 la Vaslui, compania Vascar este cunoscută pentru portofoliul complet de produse din carne și conserve Moldova în Bucate și Vascar distribuite la nivel local prin rețeaua de magazine proprii, și, la nivel național, prin Key Accounts, precum Carrefour, Auchan, Kaufland și Cora, dar și online, pe

. Vascar produce și produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market, Auchan și Lidl.

Vascar este unul dintre principalii angajatori din regiune, cu peste 400 de angajați și a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 140 de milioane de lei.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/07/vascar-producator-de-mezeluri-si-conserve-sustine-pentru-al-doilea-an-consecutiv-turneul-de-tenis-iasi-open/

Ultimă oră

Același autor