Valjean rãmâne în arest preventiv

0

DECIZIE…Arestat într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de cãtre procurorii DIICOT, Neculae Constantin, cunoscut vasluienilor ca si Jean Valjean, se vrea liber. Astfel, ieri, a cerut magistratilor Tribunalului Vaslui înlocuirea mãsurii restrictive de libertate cu alta mai usoarã. Instanta a luat act de cererea acestuia, dar a respins-o ca nefondatã. De acelasi “tratament” a avut parte si Constantin Constandache. Singurul inculpat din dosar care se bucurã de libertate, dupã ce a fost plasat sub control judiciar, este Adrian Nistoreanu. Cei trei inculpati au fost arestati la începutul lunii august si acuzati de trafic de droguri de risc în formã continuatã. În urma perchezitiilor efectuate la domiciliul celor doi, procurorii au descoperit 220 de grame rezinã de canabis si o culturã de plante ajunsã la maturitate.

Loading...

Valjean nu scapã de arest preventiv chiar dacã a cerut magistratilor Tribunalului Vaslui înlocuirea mãsurii restrictive de libertate cu o alta mai usoarã. Instanta a luat act de cererea depusã de Valjean si de prietenul lui de fapte, dar a respins-o ca nefondatã. Singurul inculpat din dosar care este în continuare cercetat în stare de libertate este Adrian Nistoreanu, cercetat sub control judiciar. La începutul lunii iulie, procurorii DIICOT au reusit destructurarea unui grup infractional organizat specializat în traficul de droguri de risc. Din acest grup fãceau parte Constantin Necuale, cunoscut vasluienilor drept Jean Valjean, recidivist, cercetat pentru detinere de droguri în vederea consumului propriu, Constantin Constandache, cunoscut cu antecedente penale si cercetat acum pentru trafic de droguri în formã continuatã si Adrian Nistoreanu, cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de droguri în formã continuatã si introducere în tarã de droguri de risc. În urma perchezitiilor efectuate de procurorii DIICOT la domiciliul celor trei vasluieni arestati pentru trafic de droguri, au fost identificate, printre altele, o culturã de canabis compusã din mai multe plante, dintre care douã sãdite în grãdinã, dar si alte plante în ghivece. De asemenea, au fost descoperite douã bucãti de “materie solidã de culoare maro”, 16 seminte si 11 resturi de tigãri confectionate artizanal cu urme de substantã. Din rechizitoriul procurorilor s-a retinut faptul cã “la data de 06.11.2015, lucrãtorii de politie judiciarã din cadrul SCCO Vaslui, s-au sesizat din oficiu despre faptul cã numitul Constandache Constantin oferã, contra cost, tinerilor din municipiul Vaslui, dar si persoanelor influente droguri de risc de tip canabis. În fapt, în urma investigatiilor efectuate în cauzã s-a constat cã numitul Constandache Constantin a fãcut obiectul dosarului penal 26/D/P/2013, când a fost cercetat pentru trafic de droguri. Totodatã, s-a stabilit cã în anul 2015, acesta a înfiintat o culturã de canabis pe raza suburbiei Brodoc, în scopul de a o recolta, portiona si distribui, contra cost, consumatorilor de droguri din judetul Vaslui. Din investigatiile efectuate s-a stabilit cã inculpatul are preocupãri clare în distribuirea de droguri, din coroborarea datelor astfel obtinute cu investigatiile efectuate în cauzã de ofiterii delegati fiind totodatã identificati mai multi consumatori care au procurat droguri de tip canabis si hasis de la acesta, în perioada 2015 – 2017″.

Acuzatiile aduse celor trei traficanti de droguri

Constandache Constantin a fost acuzat cã, în perioada 2015 – 2017, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat, detinut, pus în vânzare, fãrã drept, droguri de risc de tip canabis si hasis, consumatorilor de pe raza judetului Vaslui, iar în primãvara anului 2017 a înfiintat o culturã de canabis compusã din mai multe plante, în grãdina pãrintilor sãi, situatã în Vaslui, ocupându-se în mod efectiv de întretinerea si îngrijirea plantelor de canabis, pânã în data de 02.07.2017, când activitatea infractionalã a fost stopatã de organele de politie. Constantin Necuale a fost acuzat de faptul cã, în perioana iunie – 02.07.2017, a procurat si detinut la domiciliul din Vaslui, în scop de comercializare, precum si pentru consum propriu, droguri de risc de tip rezinã de canabis (hasis) fiind ridicatã de la domiciliul acestuia, în data de 02.07.2017, cantitatea de 217,10 grame Rezinã de Canabis, învelitã într-o folie din material plastic transparent. La audieri, inculpatii nu au recunoscut faptele retinute în sarcina acestora. Pe baza evaluãrii gravitãtii faptelor, a modului si a circumstantelor de comitere a acestora, se constatã cã privarea inculpatilor de libertate este necesarã pentru înlãturarea unei stãri de pericol pentru ordinea publicã, dat fiind gravitatea faptelor comise, lunga perioadã de timp în care s-a desfãsurat activitatea infractionalã de Constandache Constantin, precum si cantitatea importantã de droguri detinutã de Constantin Neculae, de circa 220 grame. Tocmai având în vedere cantitatea mare de droguri detinutã la domiciliu, apreciem cã detinerea nu poate fi justificatã, decât într-o micã mãsurã, printr-un prezumtiv consum propriu, marea parte a cantitãtii fiind destinatã comercializãrii pe raza mun. Vaslui. Totodatã, privarea de libertate a inc. este necesarã pentru prevenirea comiterii de noi infractiuni, dat fiind si antecedentele personale ale acestora. Astfel, este de remarcat faptul cã Constandache a facut obiectul dosarului penal 26/D/P/2013, când a fost cercetat pentru trafic de droguri, fiind dispusã scoaterea de sub urmãrire penalã a acestuia si amendarea acestuia cu amendã administrativã în cuantum de 150 de lei. Cu toate cã a beneficiat de clementã din partea organelor judiciare anterior, inculpatul a persistat în comiterea de infractiuni privind traficul de droguri, dovedind perseverentã infractionalã. Cel de-al treilea inculpat din dosar este Adrian Nistoreanu. Acesta este cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de droguri de risc în formã continuatã si introducere în tarã de droguri de risc.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/valjean-ramane-in-arest-preventiv-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.