V-ați prea împuțit, boieri dumneavoastră!

0

Eu nu mai pot cu niște dobitoci de așa-ziși ziariști de la Evenimentul zilei pentru care Vasluiul e cel mai degradant și jalnic loc din întregul Univers! Ăștia nu sunt plini de prejudecăți precum baba chioară, analfabetă, care nu poate crede că negrii sunt tot oameni pentru că nu a văzut niciunul în realitate, ăștia parcă sunt idioți ca opțiune personală, cu obstinație, chiar demonstrativ… Ei vor să fie imbecili și îți scot ochii cu asta!
„MĂGAR VIOLAT ÎN GRUP, final neaşteptat. BOALĂ TERIBILĂ pentru dezaxaţi. NU S-A ÎNTÂMPLAT ÎN VASLUI” (link aici) sau „Ce fac ruşii cu bâta de baseball? Vasluienii i-ar invidia cu siguranţă pentru „creativitate”” (link aici). Sunt două știri recente împuțit de denigratoare la adresa vasluienilor, în stilul și spiritul primilor căutători de trufandale numiți ziariști, primii descoperitori ai găinilor care nasc pui vii și care nu se dezmint nici astăzi. Sunt știri în care nimic nu este ceea ce pare, articole care se anulează pe ele însele pentru orice om inteligent, se autodezmint și autodescalifică. Dar nu sunt scrise pentru oameni inteligenți, sunt pentru proști, de la stilul de redactare și până la conținut în sine sunt pentru imbecili, naivi, creduli, reduși mental, oameni care nu știu pe ce lume trăiesc și care ar putea crede că acolo, în știre, ar fi un adevăr.
Cine ar putea crede, de exemplu, că „fiecare rus, indiferent dacă e bărbat sau femeie, are la el mereu o bâtă pregatită să îl salveze de la ananghie”, cum se scrie în articolul „Ce fac ruşii cu bâta de baseball? Vasluienii i-ar invidia cu siguranţă pentru „creativitate””, o idioțenie jalnică: câteva fotografii cu bâte de baseball pictate și comentariu unui „retard sever”. „Este un lucru cunoscut că ruşii nu se înţeleg bine cu toată lumea, dar mai puţin ştiut este că ei au un prieten foarte bun (…) bâta de baseball. Pe lângă faptul că îi ajută în diferite situaţii sau când se află în “pericol”, bâta îi însoţeşte peste tot şi nu lipseşte din “recuzita” folosită în viaţa de zi cu zi”. Vă puteți închipui ce-i în mintea acestei forme de viață fără inteligență? Toți rușii umblă cu bâte pe stradă… Mai ceva ca la Vaslui! Retardatul are și un nume, Andrei Arvinte, și semnează numai astfel de bazaconii și enormități.
Dar există un prost și mai mare în redacția Evenimentului zilei, oricât ar fi de greu de crezut: Ionuț Gogean. Ăsta e atât de idiot încât își contrazice singur știrea aproape în fiecare propoziție, dar o dă înainte cu tupeu… El vrea să facă senzație, asta e tot ce știe, și scrie o mizerie cu titlu mareee: „MĂGAR VIOLAT ÎN GRUP, final neaşteptat. BOALĂ TERIBILĂ pentru dezaxaţi. NU S-A ÎNTÂMPLAT ÎN VASLUI”. Apoi bagă cu siguranța… măgarului: „Un număr de 15 adolescenți s-au îmbolnăvit de rabie, după ce au întreținut relații sexuale cu un măgar”. Pentru ca apoi imbecilul să mărturisească fără voie că nu știe absolut nimic decât că 15 adolescenți dintr-un sat din Maroc s-au îmbolnăvit de rabie, dar și că e culmea că asta nu s-a întâmplat la Vaslui. Nu știe nimic pentru că „familiile băieților implicați în incident s-au ferit să dea detalii despre acest lucru”, pentru că „autoritățile se tem că numărul victimelor ar putea fi mai mare, rabia fiind o afecțiune extrem de contagioasă”, deci putea fi luată și altfel decât prin viol, și o spune clar chiar prostu atunci când scrie în continuare: „autoritățile încearcă să descopere acum dacă au fost și alte persoane care au atins măgarul”, deci chiar și prin atingere. Dar calamitatea asta de „ziarist” vrea viol și vrea să-l lege de Vaslui: „Nu există informații clare referitoare la modul în care s-a produs evenimentul, dar este puțin probabil ca adolescenții să fi fost mușcați de măgar și să contacteze astfel boala, întrucât aceste animale nu sunt agresive. În zonă au fost înregistrate mai multe cazuri de zoofilie”.
Ca să ne fie clar: asemenea imbecili fac presă la București și asemenea dobitoci fac imaginea Vasluiului atât de deplorabilă. Și, asemenea, să nu avem nicio îndoială, asemenea haimanale care nu dau doi bani pe adevăr au contribuit la imaginea și renumele tot mai proaste ale presei. Asemenea caracude și hahalere fac mereu din Vaslui o excepție doar în rău, chiar și când e vorba despre un accident: „VASLUI. Un bărbat a murit după un INCIDENT rar întîlnit în România: Un bărbat de 64 ani, din judeţul Vaslui, a murit strivit de propria maşină, duminică, după ce a încercat să o oprească cu mâinile când a luat-o la vale pe un drum în pantă”. „Incidentul” e de fapt accident, sau ar fi fost, dacă nu s-ar fi întâmplat la Vaslui…
Un alt imbecil semnează cu numele Andrei Vișan și scrie: „Descoperire epocală în VASLUI. Cine a OCUPAT teritoriul înaintea VASLUIENILOR”. Ăsta vrea să ne demonstreze o enormitate în care „Locuitorii județului Vaslui (…) nu au fost primii care au populat zona, după cum o demonstrează ultimele descoperiri științifice. Studenţii de la Departamentul de Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi alături de un profesor al Universităţii Harvard au descoperit resturi fosile de rinoceri în județul Vaslui”. Deci, înaintea vasluienilor au trăit rinocerii… E nevoie să mai spunem ceva despre calitate, profesionalism, obiectivitate, luciditate, inteligență…?!
„VASLUI. Cotonogit de cumnaţi după ce i-a tăiat nasul nevestei”, „VASLUI. Femeie bătută cu furca la Suletea. Polițiștii erau liberi”, „VASLUI. Un beţiv a ajuns la spital cu un picior putrezit complet”, „VASLUI. Sătulă de cafteala zilnică, și-a linșat concubinul cu sapa”, „VASLUI. Un adolescent beat curcă a belit maşina altui vasluian”, „Vaslui reîncărcat. Scene şocante între un tânăr şi sora lui. Inspirat de bestiile teroriste din ISIS?”, „VASLUI. Pe lângă alcool vasluienii au dat-o pe canabis”, „VASLUI. S-a descheiat la prohab în centrul oraşului”, sunt știrile de fiecare zi din „marele” cotidian Evenimentul zilei.
„Scene de exhibiţionism s-au petrecut ieri la o terasă din centrul oraşului. Un bărbat beat s-a descheiat la prohab si, fără vreun motiv anume, a început să spună măscări”. Asta e o știre demnă de un cotidian național? „Cafteala zilnică”, „a belit mașina”. Ăsta e limbaj pentru un ziar național?

Loading...

Vaslui plus

Algoritmii lui Robo, cu maximă acuratețe și precizie, ne-au indicat cine scrie cel mai mult despre Vaslui și cum: Evenimentul zilei. Iar însăși inteligența artificială a lui Robo a fost… oripilată de lipsa de inteligență pe care o constată matematic și statistic la unii oamenii… Așa că ne-a îndemnat să arătăm omenește ceea ce el vede roboțește: că nu se mai poate cu atâta prostie!
De o vreme încoace avem o rubrică la Robo, Vaslui plus (http://vaslui.robo-stiri.ro/category/robo-reall/), prin care evidențiem știrile pozitive despre județul Vaslui și oamenii lui. Robo selectează întâmplări aparte și oameni cu merite deosebite din județ din ceea ce se scrie în presa locală și cea națională. Dar din presa locală într-o majoritate copleșitoare, pentru că, în afară de Adevărul, niciun alt cotidian național în ultimele luni nu a scris un singur lucru pozitiv despre Vaslui. E o simplă constatare statistică! Am avut olimpici la olimpiade internaționale, sportivi pe podiumuri naționale, europene sau mondiale, artiști pe scenele lumii. Nimic! Niciun cuvânt! Nici pomeneală în presa națională! Iar Robo știe, pentru că le analizează și indexează. În schimb, avem prostioare cu măgari violați în Maroc și bâte de baseball în Rusia legate într-un mod ordinar de forțat de numele județului Vaslui… Parcă e prea mult…!

V-ați prea împuțit, boieri dumneavoastră!

În urmă cu câțiva ani, când un alt dobitoc de așa-zis ziarist denigra Vasluiul în mod gratuit, scriam un text care, din păcate, a rămas actual:

V-ați cam împuțit, boieri dumneavoastră! (Sursa: Anonimus)

Despre Vaslui se poate spune și scrie orice, că e voie! Oricine poate să spună orice! În această parte de țară trăim vreo 400 de mii de ființe semi-inteligente, dar totuși bipede, niște barbari, care ne batem și violăm nevestele noastre și pe ale altora, facem copii cu copiii noștri, câte juma de zi stăm în comă alcoolică la spital, ne aruncăm de pe blocuri în cap, ne batem și ne tăiem pe străzi, ne exorcizăm în biserici, ne dăm foc în case, ne mai înnecăm prin fântâni. Elevii sunt mai mult drogați, elevele sunt mai mult prostituate, copiii sunt mai mult golani și bețivi din fragedă pruncie. Mai avem de descris: polițiștii sunt traficanți de minore, doctorii sunt criminali în serie, preoții sunt hoți la drumul mare, patronii sunt evazioniști, funcționarii sunt corupți și cu toții suntem niște stricați.
Când ne supărăm pe noi, ne spânzurăm. Când ne supărăm pe alții, îi omorâm. Babele sunt violate, fetele sunt violate, femeile sunt violate. Părintele își bate copilul, copilul își bate părintele, și amândoi își bat și pradă bătrânii. Când pleacă de aici în țară sau străinătate, țiganii ne sunt numai hoți, femeile ne sunt numai curve, șoferii ne sunt numai neatenți și beți, toți vom fi o rușine pentru ceilalți.
Bătrânii ne sunt analfabeți, copiii ne sunt retardați, copiii ne sunt analfabeți, bătrânii ne sunt retardați. Suntem toți înapoiați și bolnavi mintal!
Școlile ne sunt numai dărâmate, străzile ne sunt numai neasfaltate, canalizările ne sunt numai stricate, monumentele ne sunt numai uitate, pământurile ne sunt numai necultivate.
Nu ni s-a întâmplat nimic bun în toată viața noastră! Am fost numai inundați, cutremurați, accidentați, intoxicați, avariați, incendiați, disponibilizați, concediați, exmatriculați, somați, arestați, sechestrați, violați, furați, bătuți, amendați. Suntem numai corigenți, repetenți, analfabeți, infractori, violatori, delapidatori, violenți și beți. Suntem odioși!
Nu avem apă, nu avem căldură, nu avem nici curent. Suntem nespălați, necivilizați, needucați.
Suntem subdezvoltați în economie, submediocri în învățământ, subumani în comportament. Suntem sub toate și toți în toate analizele și statisticile, evaluările și eșantioanele. Suntem păduchioși, râioși, canceroși, sidoși, tuberculoși, diabetici.
O să spuneți, cu bun-simț, că nu ați mai citit asemenea exagerări, dar, numai astfel de informații aveți de citit în presa națională, nu am făcut decât să le adun laolaltă. Când ziaristul „de pe național” are de scris despre vreun fenomen social nefast se orientează aproape instinctual către Vaslui, patria hidoasă a tuturor nenorocirilor care hrănește orice curiozitate morbidă, detaliază orice statistică sumbră, exemplifică orice modă decadentă, satisface orice căutăror de trufandale zis ”ziarist”. Dacă vreo veste confuză despre reapariția unui focar de ciumă le-ar surescita simțurile și solicita energia, în primul rând, ziariștii „de pe național” l-ar căuta, cu toții, imediat… la Vaslui.
Cu toate astea, și e un lucru pe care se pare că îl mai știm numai noi, imensa noastră majoritate, la Vaslui se nasc copii frumoși și sănătoși care cresc frumos și sănătos, mai ales dacă sunt ținuți departe de nebunia mediatică a tuturor nenorocirilor. La Vaslui trăiesc mii, sute de mii, de oameni care își duc viața în cadrele firescului și normalității, care nu deranjează pe nimeni și își văd de viața lor, care nu au apărut prin ziare sau la televizor nici măcar ca să vorbească despre agricultură, principalul domeniu de activitate.
Concluzia e că toată duhoarea asta e mai mult emanată de creierele unor ziariști „de pe național” care se coboară asupra provinciei predestinați să scoată la iveală toate rahaturile, toate porcăriile care pot face o știre scandalizatoare, cum se caută. Cei mai ușori intelectual, cei mai predispuși la generalizări scandaloase, la exagerări generoase, la tribulații mincinoase pentru a-și croi sau întreține așa-zise cariere de jurnaliști găsesc în Vaslui „Pământul făgăduinței”.
Eu unul m-am cam săturat de rahaturile lor și de rahatul din capul lor. Să mai scrie dracu’ despre vasluienii care muncesc pe brânci pe afară pentru copii, despre profesori care își fac cu noblețe o meserie numai de dragul copiilor, să scrie dracu’ despre oameni care nu pleacă doar pentru că nu își pot închipui să trăiască în alte locuri, să scrie despre oameni care suportă sărăcia cu demnitate fără să cerșească, fără să ceară prea mult, împăcați cu gândul că sunt ultimii români, și politicienii sau ceilalți nu vor face nimic în legătură cu asta, e o predestinare. Și sunt doar câteva exemple de bine.
Puteți să scrieți și altceva, până nu ne-om îmbăta careva, ne supărăm, vă batem, vă furăm și vă și violăm …Hai noroc! …Ți-a-dracu’ de nenorociți!
Dar atât de mult s-au obișnuit căutătorii de trufe și scormonitorii în rahaturi să vorbească despre Vaslui într-un singur fel, încât nici nu mai pot să o facă altfel. Parcă nici nu „cadra” să lauzi prea mult echipa de fotbal a Vasluiului la o victorie europeană. Cine, Vasluiul?! E dată la televizor cu „ia uite, ce chestie!”, dar uitați ce se întâmplă la Steaua: a ieșit Dodel pe stradă și a mers. Despre olimpicii noștri nu au ce vorbi, despre infractorii vasluieni oricând, succesele vreunui vasluian scapă oricui sau nu îi este amintită prea mult originea, nenorocirile făcute de unul dintrei noi au precizarea, care se transformă în explicație: „E din Vaslui!”
De la ce m-am luat? De ce m-am enervat? Din cauză de un dobitoc care scrie titlu:„Aproape jumătate din elevii vasluieni, controlați epidemiologic, au păduchi sau râie”. Vorba unora dintre noi și a mea acu’: „Să moară mă-ta?!”
Urmează, firește, știrea din care spicuim: „în judeţul Vaslui au fost verificați mai bine de 80.000 de elevi, iar medicii au descoperit cazuri de angine, varicelă sau râie… s-au înregistrat 404 boli la elevii controlați. Pe primul loc se află pediculoza, urmată de angine și micoze”. Ei, când vine vorba despre Vaslui, 404 poate fi jumătate din 80.000… De ce nu? Ce contează? E Vasluiul, se știe că acolo totul e foarte nasol. Dar, vorba unui coleg ziarist: „Băi, laaaaas-o! Cum să bagi așa ceva?!”
Așa că, zoreala asta și lejeritatea în a „compune” știri despre Vaslui într-un singur fel se potrivește de minune cu o celebră replică dată de un actor unui alt coleg, care, ieșind din toaletă, s-a cam grăbit și s-a pripit să apară pe scenă: „V-ați cam împuțit, boieri dumneavoastră!”.

„Ne pregăteam să intrăm în scenă cu «Apus de soare», reprezentaţia inaugurală pentru noua clădire a Teatrului Naţional (1973). Eram curios cine a venit şi-l văd pe Ceauşescu. A fost prima şi ultima oară când a participat cuplul prezidenţial la un spectacol al Teatrului Naţional. Emoţionat, îi spun lui George Calboreanu: „Maestre, Ceauşescu e în lojă!” „Şi mă doare-n cur! Eu sunt Ştefan cel Mare!”, mi-a dat el replica.
La pauză, Ceauşescu nu s-a ridicat, aşa că s-a luat decizia să jucăm în continuare. Numai că unul dintre „boieri”, nu-i dau numele, se dusese şi el la WC. Când i s-a spus că trebuie să intre imediat în scenă, s-a ridicat omul în grabă şi şi-a tras nădragii fără să se mai şteargă. Şi-apoi, imaginaţi-vă scenă: Ştefan cel Mare intră şi se uită crunt la boierii aliniaţi, strâmbând din nas. „V-aţi cam împuţit, boieri dumneavoastră!”, a remarcat el, în afara scenariului” – Florin Piersic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.