fbpx
20.7 C
Vaslui
marți, 9 august, 2022

URMĂRI… Hușul este printre puținele municipii din țară, în care nu există asociații de proprietari, iar principala urmare a acestei realități face ca deținătorii de locuințe la bloc să nu poată beneficia de fondurile nerambursabile alocate prin Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea termică a imobilelor. În aceste condiții, zadarnic cer unii localnici Primăriei Huși să obțină fonduri europene, pentru a le fi izolate apartamentele, căci instituția nu prea îi poate ajuta, în lipsa unor asociații de proprietari, care să acceseze fondurile. „Domnule primar, cum puteți ca din fondurile europene să ne ajutați cu izolarea apartamentelor?”, a întrebat în mod public o hușeancă. Localnicii de la case n-au răbdat întrebarea, așa că au reacționat: „Vrem și noi domn’ primar, ăștia care stăm la curte, izolată casa, wc-ul din fundul curții și vreo 2-3 cotețe de găini”.

Cu ani în urmă au fost asociații de locatari la nivelul municipiului Huși, însă, după ce tot mai mulți hușeni au devenit proprietari ai imobilelor, iar expriențele cu președinții acestor organizații se dovedeau tot mai dificile, oamenii au renunțat la ideea asocierii. Așa se face că nici acum, după atâta vreme, nu mai vrea nimeni să se unească, numind căte un coordonator la câteva scări de bloc. Individualismul are avantajele lui, în sensul că fiecare caută să se gospodărească după propriile reguli, iar spațiile comune se îngrijesc la mica înțelegere între vecini, însă există și dezavantaje. Unele dintre ele se referă tocmai la faptul că proprietarii de blocuri din Huși pierd fondurile puse la dispoziție printr-un program anume celor care vor să își reabiliteze termic blocurile, ba chiar să își reabiliteze sistemul de încălzire sau să își modernizeze sistemul (în partea comună) prin care le este furnizat agent termic/apă caldă, evident, acolo unde este cazul.

Loading...

„Cred că mai mult de jumătate dintre locatarii ce stau la bloc în Huși și-au izolat apartamentele din banii lor”

Nu toți hușenii par să fi aflat de această oportunitate pierdută, astfel că, în mod public, mai sunt localnici care cer Primăriei să se implice în atragerea de fonduri pentru izolarea termică a apartamentelor lor. „Domnule primar, cum puteți ca din fondurile europene să ne ajutați cu izolarea apartamentelor?”, a întrebat în mod public o hușeancă. Reacțiile nu au întârziat să apară, printre primii care s-au sesizat fiind cei care locuiesc la curte. „Vrem și noi domn’ primar, ăștia care stăm la curte, izolată casa, wc-ul din fundul curții și vreo 2-3 cotețe de găini”, a spus, ironic, un concitadin. „Nu se poate….ar fi și culmea să se accepte așa ceva… În orașele mai mari este altă situație, aici, în oraș, cred că mai mult de jumătate dintre locatarilor ce stau la bloc și-au izolat din banii lor. Avem atâtea “lipsuri” și nouă ne arde de “izolarea apartamentelor cu bani europeni”, a fost o altă reacție.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/asociatiile-de-proprietari-lipsesc-cu-desavarsire-motiv-pentru-care-blocurile-nu-pot-fi-izolate-termic-cu-fonduri-europene/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri