Un weekend de distracție: Zilele Hușilor

0

De astăzi și până duminică, hușenii sunt invitați la Zilele orașului, care vor cuprinde un târg al meșterilor populari și un spectacol artistic, invitatul special fiind Smiley. Duminică, hușenii vor putea degusta tradiționalele sarmale, oferite de însuși primarul Ioan Ciupilan. Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii.

Loading...

Ieri era forfotă mare în Huși, mai ales în zona parcului Rodina: oameni de la serviciul de salubrizare al orașului, care făceau curățenie, și muncitori care instalau corturile unde meșterii populari invitați la Zilele Hușilor își vor expune produsele.

Așadar, hușenii sunt invitați la un întreg weekend de distracție, care începe chiar astăzi și se încheie duminică. Manifestările includ, între altele, Târgul Meșterilor Populari, organizat pe aleea pietonală din fața parcului Rodina. Zeci de maeștri ai artei tradiționale, din județe precum Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui, vor expune ceramică, icoane, artă naivă, ouă încondeiate, pielărie, produse culinare tradiționale, obiecte decorative și de uz casnic șamd.

Evenimentul central al Zilelor Hușilor va fi pe 8 octombrie, când pe scena amenajată în Piața Tricolorului (în față la “Dava”), începând cu ora 18, vor urca Ansamblul folcloric „Trandafir de la Moldova” Huși, Adriana Ochișanu, artistă de muzică populară din Republica Moldova, trupa “Iron Cross” Iași (solista este din Huși), Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului” și trupa “Haiducii” din Republica Moldova. Seara va fi încheiată de un super-concert al lui Smiley și un foc de artificii. Spectacolul va fi prezentat de Ioana Adelina Ralea, elevă a Colegiului Național “Cuza Vodă”, participantă la Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

Tot din programul zilei de 8 octombrie fac parte tradiționalele sarmale, care vor fi oferite hușenilor de însuși primarul Ioan Ciupilan. Organizatorii Zilelor Hușilor sunt Consiliul Local și Primăria, în parteneriat cu Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/un-weekend-de-distractie-zilele-husilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.