Andrei Iancu (28 ani), din comuna vasluiană Soleşti a reuşit să stabilească un adevărat record în materie de furt. Tânărul a fost prins, după ce timp de două luni a făcut ravagii în două supermarketuri din Vaslui, Kaufland şi Aurocor, furând peste 400 de ciocolate.

Loading...

Hoţul nu fura orice tip de ciocolată şi prefera doar tabletele Heidi cu ghimbir şi Merci. Angajaţii magazinelor au devenit suspicioşi şi au început să monitorizeze camerele de supraveghere în momentul în care au observat că de pe rafturi dispar cantităţi importante de ciocolată, doar de un anumit tip. 

Tânărul acţiona cu prudenţă, nu fura niciodată mai mult de zece ciocolate, astfel încât valoarea bunurilor să nu depăşească 1.500 de lei, ştiind că astfel scăpă de răspundere penală. A fost prins în flagrant de angajaţii unuia dintre magazine, care au anunţat Poliţia. În urma vizionării imaginilor, poliţiştii au constatat că tânărul apare acţionând în cele două magazine în repetate rânduri începând cu luna septembrie.

Reţinut pentru 24 de ore, tânărul şi-a recunoscut faptele. Acesta a declarat că fura ciocolată pentru a face rost de etnobotanice, el fiind consumator de stupefiante.

Ciocolată pentru etnobotanice

De altfel, şi în momentul prinderii în flagrant, se bănuieşte că acesta era sub influenţa drogurilor. Până la sosirea poliţiştilor, hoţul a fost recalcitrant cu angajaţii magazinului, ameninţându-i cu acte de violentă.

Tânărul a declarat poliţiştilor că fura ciocolata şi pentru consum propriu, pentru că îi plăceau mult dulciurile, dar şi pentru a face rost de etnobotanice. Anchetatorii nu au stabilit deocamdată dacă dulciurile erau vândute sau pur şi simplu oferite la schimb cu drogurile sintetice. Interogat de procurori, hoţul a susţinut că achiziţiona drogurile de pe raza judeţelor Bacău şi Iaşi.

Pe numele său, poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt, procurorii au decis cercetetarea hoţului în stare de libertate, faţă de acesta fiind luată măsura controlului judiciar.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/un-vasluian-fost-prins-furat-400-ciocolate-heidi-merci-facea-hotul-dulciurile-dosite-magazine-1_59fabc865ab6550cb8b96281/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.