11.4 C
Vaslui
18 mai, 2024

Un urangutan din Indonezia a fost surprins în timp ce folosea o plantă ca să-și trateze o rană: „După o lună era complet vindecat”

4 mai 2024

Un urangutan de Sumatra din Indonezia s-a automedicat folosind o pastă făcută din plante pentru a-şi vindeca o rană mare pe obraz, spun oamenii de ştiinţă, scrie BBC. Este pentru prima dată când o creatură din sălbăticie a fost surprinsă tratându-şi o rană cu ajutorul unei plante medicinale. După ce cercetătorii l-au văzut pe Rakus aplicându-şi cataplasma din plante pe faţă, rana s-a închis şi s-a vindecat într-o lună. Oamenii de ştiinţă spun că acest comportament ar putea proveni de la un strămoş comun al oamenilor şi al maimuţelor mari. „Ei sunt cele mai apropiate rude ale noastre şi acest lucru indică din nou asemănările pe care le avem cu ei. Suntem mai mult asemănători decât diferiţi”, a declarat biologul dr. Isabella Laumer, biolog la institutul Max Planck din Germania şi autorul principal al cercetării. O echipă de cercetători din Parcul Naţional Gunung Leuser, Indonezia, l-a observat pe Rakus cu o rană mare pe obraz în iunie 2022.

Citește mai mult la:

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/un-urangutan-din-indonezia-a-fost-surprins-in-timp-ce-folosea-o-planta-ca-sa-si-trateze-o-rana-dupa-o-luna-era-complet-vindecat/

Ultimă oră

Același autor