Trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi o infracţiune de port fără drept de obiecte periculoase, Cosmin Daniel Roman (20 de ani) a scăpat cu o pedeapsă extrem de blândă, deşi pe tot parcursul procesului nici măcar nu s-a prezentat în faţa judecătorilor, fiind reprezentat de un avocat din oficiu. 

Loading...

Magistraţii Judecătoriei Huşi au dispus condamnarea tânărului de 20 de ani la pedeapsa amenzii în cuantum de 3.120  lei, reprezentând echivalentul a 260 zile-amendă, cuantumul corespunzător unei zile-amendă fiind de 12 lei. 

În sentinţa pronunţată şi rămasă definitivă, nefiind contestată nici de inculpat nici de procurori, judecătorii au atras atenţia tânărului că în cazul în care amenda nu va fi achitat, zilele de amendă vor fi transformate în zile de închisoare.  

Momente de groază pe holurile spitalului 

Tânărul de 20 de ani, care a semănat teroare la spitalul din Huşi, a fost cercetat în stare de libertate, de altfel două dintre scandaluri au fost provocate după incidentul de la unitatea medicală.

”S-a reţinut în esenţă prin actul de sesizare a instanţei că, în noaptea de 16.12.2015, în jurul orelor 23,40, inculpatul a pătruns în incinta Spitalului Municipal Huşi, având asupra sa un cuţit. Văzându-l, agenţii de pază B.J. şi R.I. i-au solicitat să părăsească unitatea medicală, însă acesta a refuzat, intrând în clădire. Imediat au fost sesizate organele de poliţie, însă până la sosirea lor, inculpatul a ajuns în holul unde funcţionează registratura. Aici, a început să ţipe şi să folosească cuvinte vulgare, ameninţând că se va sinucide. La sosirea organelor de poliţie, inculpatul se manifesta violent şi ţinea cuţitul la gât ameninţând că va omorî alte persoane şi că se va sinucide. Aproximativ 20 de minute, organele de poliţie au încercat să-l liniştească, fiind nevoiţi să-l încătuşeze şi să-l conducă la sediul Poliţiei mun.Huşi. În tot acest interval de timp, prin comportamentul său, inculpatul a creat o stare de temere persoanelor aflate în incinta spitalului şi a perturbat activitatea, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică”, se menţionează în hotărârea pronunţată de Judecătoria Huşi. 

Agenţii de pază în cadrul unităţii medicale, liftierul, dar şi cadrele medicale audiate de anchetatori au confirmat anchetatorilor că tânărul a pătruns fără drept în spital şi avea asupra sa un cuţit. Poliţiştii au deschis pe numele tânărului dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar procurorii au decis cercetarea lui în stare de libertate.

Scandaluri în bar

Lăsat liber,tânărul a continuat să provoace alte scandaluri în oraş. Astfel, în seara zilei de 19.02.2016, în jurul orelor 21,45, s-a deplasat la barul „Terasa Cina” din Huşi pentru a consuma băuturi alcoolice. Văzându-l în stare de ebrietate, gestionara barului, a refuzat să-l servească, motiv pentru care acesta a lovit cu piciorul în uşa de acces, iar apoi într-un zid din afara clădirii. Cele două bunuri au fost degradate, fiind creat un prejudiciu în valoare de 300 lei.

În timpul cercetărilor reprezentantul terasei a declarat că nu formulează plângere prealabilă. Ulterior, în seara zilei de 07.03.2016, în jurul orelor 19,30, tânărul a mers din nou la barul „Terasa Cina”, unde a consumat băuturi alcoolice şi a jucat la aparatele de jocuri. 

După aproximativ 30 de minute, inculpatul a plecat, revenind la scurt timp şi solicitându-i gestionarului barului să-i dea băuturi pe datorie. Pentru că a fost refuzat, bărbatul a a devenit violent, ameninţând cu vărsarea berii din dozator. Încercând să aplaneze conflictul, gestionarul i-a oferit o halbă cu bere. 

Conflictul a escaladat după ce tânărul de 20 de ani a pierdut banii împrumutaţi de la acelaşi gestionar la păcănele.

După ce a primit banii şi i-a jucat, văzând că a pierdut, a început să ţipe şi să adreseze cuvinte vulgare, ieşind din bar şi aruncând halba. Degeaba a încergat angajatul terasei să îl liniştească, tânărul a devenit şi mai violent în limbaj. Apoi, a luat mai multe sticle cu bere din frigiderul aflat în local, pe care le-a spart. Văzând că scapă situaţia de sub control, persoanele din bar părăsind localul, de teamă să nu fie răniţi, angajatul terasei a sunat la Poliţie.

Tânărul a fost descoperit de o patrulă de poliţie pe o stradă din Huşi. Având în vedere că pe numele său era deja deschis un dosar penal, acuzaţiile au fost completate cu noile infracţiuni. Deşi a distrus mai multe bunuri din local, reprezentanţii localului au comunicat poliţiştilor că şi-au recuperat prejudiciul, nu formulează plângere prealabilă pentru bunurile distruse şi că s-a împăcat cu inculpatul în ceea ce priveşte furtul sticlelor cu bere. 

În timpul audierilor, în faţa procurorilor, scandalagiul ”a avut o atitudine sinceră, recunoscând şi regretând faptele comise pe care le-a pus pe seama stării de ebrietate în care se afla”.  

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/un-tanar-inarmat-cutit-intrat-noaptea-spitalul-husi-amenintat-omori-mai-multe-persoane-apoi-sinucide-pedeapsa-judecatorilor-1_59fad6c85ab6550cb8ba50c5/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.