fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

Un primar din Bacău și-a tăiat voluntar 20% din salariu pentru investiții în comună

Posted by:

Loading...

4 ianuarie 2023

„Vremurile grele cer măsuri disperate!” – așa motivează primarul din comunei Gura Văii, județul Bacău, decizia de a reduce salariile în primăria pe care o conduce. Consiliul Local a aprobat inițiativa edilului, astfel că în 2023 atât primarul, cât și viceprimarul vor încasa indemnizații cu 20% mai mici. De altfel, toți funcționarii publici din comună vor primi salarii diminuate, cu 10%-20%. Totodată, pe tot parcursul anului, angajații nu vor mai încasa sporurile din fonduri europene, dar nici pe cele „nejustificate”.

„‘Vremurile grele cer măsuri disperate’, dar tot ele ‘dau naștere la oameni puternici’, spun câteva vorbe înțelepte din popor. Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul viceprimar, am decis să renunțăm, în mod voluntar, la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR. Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate, între 10%- 20%, prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei”, a anunțat anunțat primarul Silviu Tinei, pe pagina sa de Facebook.

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/01/04/un-primar-din-bacau-si-a-taiat-voluntar-20-din-salariu-pentru-investitii-in-comuna/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri