20.3 C
Vaslui
2 mai, 2024

Un nou gastroenterolog pentru pacienții spitalului bârlădean

De către

16 aprilie 2024

De curând, colectivului de medici al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad i s-a alăturat un alt doctor, respectiv un nou medic gastroenterolog. Este vorba despre Lilia Lica, un medic rezident în anul V în specialitatea Gastroenterologie, care a câștigat concursul organizat de unitatea medicală în luna februarie.

„S-a născut în Republica Moldova, are 49 de ani și a absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie «N. Testemițanu» din Chișinău. Ulterior, a urmat pregătirea în rezidențiat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Spiridon» Iași, în cadrul Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie, urmând să finalizeze în curând și perioada rezidențiatului. În acest moment, doamna doctor asigură continuitatea activității medicale în linia de gardă din Medicină Internă. De-a lungul rezidențiatului, a acumulat o experiență practică bogată, competențe în ecografia abdominală și endoscopie digestivă, abordând o varietate de cazuri medicale complexe. Pe lângă formarea medicală prin rezidențiat, este doctorand în cadrul UMF Iași și participă activ la cursurile post-universitare, conferințe și congrese”, este prezentarea făcută proaspătului medic de conducerea spitalului.

„Formarea profesională este pentru mine o prioritate, fiind determinată să ofer pacienților mei cele mai avansate metode de diagnostic și tratament. La finalul unei zile dificile, sentimentul că munca mea contează și că am contribuit la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților este o recompensă neprețuită. Această satisfacție îmi dă motivația de a continua să învăț și să mă perfecționez constant. Dincolo de imaginea supereroică a medicului din copilărie, alegerea mea pentru Gastroenterologie s-a conturat din dorința de a contribui semnificativ la bunăstarea pacienților. Gastroenterologia e o specialitate complexă, dinamică și fascinantă, care implică atât partea clinică, cât și imagistică și endoscopie, iar pentru mine e o vocație, o chemare de a oferi alinare și speranță celor care se confruntă cu probleme digestive. Prevalența problemelor digestive în România m-a determinat să îmi îndrept atenția către această zonă. Consider că pot aduce o contribuție importantă prin diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tractului digestiv, îmbunătățind calitatea vieții pacienților. Complexitatea Gastroenterologiei, interconexiunea cu alte specialități medicale și ritmul rapid al descoperirilor din domeniu mă stimulează intelectual. Mă fascinează noile tehnologii de diagnostic și tratament, care îmi permit să ofer pacienților mei cele mai moderne soluții medicale”, a transmis doctorița Lilia Lica.

„Sunt entuziasmată de oportunitatea de a lucra la spitalul din Bârlad. Simt că am energia și cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor terapeutice din această nouă etapă a carierei mele. Sunt dedicată în totalitate profesiei mele și mă angajez să ofer pacienților mei cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Voi continua să învăț și să mă perfecționez constant, pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri din domeniul Gastroenterologiei. Îmi doresc să construiesc o relație de încredere cu pacienții mei, bazată pe respect reciproc și comunicare deschisă, astfel vom găsi soluțiile optime pentru problemele digestive cu care se confruntă, oferindu-le șansa la o viață mai sănătoasă și mai calitativă. Cred cu tărie în importanța colaborării interdisciplinare, sper la o colaborare strânsă cu colegii mei din alte specialități medicale pentru a oferi pacienților o abordare holistică și personalizată a problemelor de sănătate”, a mai precizat doctorița.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/un-nou-gastroenterolog-pentru-pacientii-spitalului-barladean/

Ultimă oră

Același autor