Exact așa cum a promis ministrul agriculturii, Petre Daea, APIA Vaslui a început plata avansului pe suprafață la data și ora stabilite.

Loading...

 Autoritățile s-au ținut de promisiune și au început plata avansului la subvența pe suprafață în noaptea de duminică spre luni.

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, Răzvan Arteni, a declarat că peste 2.000 de beneficiari au intrat la plată: ”Este o premieră, nu s-a mai făcut niciodată atât de repede plata. Vorbim de plata avansului de 70 la sută. La Centrul Județean Vaslui, o echipă a asigurat permanența și a autorizat la plată. Până la finalul lunii noiembrie, toți fermierii din județ vor primi banii, urmând ca în decembrie să le fie virată întreaga sumă”.

În județul Vaslui, 21.841 de fermieri au depus cereri pentru subvenții, suprafața totală fiind de 248.861,48 hectare. Ei vor primi la schema de plată unică pe suprafață 97,2452 euro/ha, la plata redistributivă – 5 euro/ha pentru parcele de 1-5 ha sau 48,3251 euro/ha pentru parcele de 5-30 de ha, la practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) – 57,1745 euro/ha, iar la plata pentru tinerii fermieri – 24,3113 euro/ha.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/un-ministru-care-se-tine-de-cuvant/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.