17.1 C
Vaslui
25 aprilie, 2024

Un copil de 13 ani din Vaslui a sunat la 112 ca să anunțe că a fost sechestrat, apoi le-a spus polițiștilor că a fost o glumă

Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui minor în vârstă de 13 ani, din municipiul Huşi, care a alertat autorităţile anunţând că a fost sechestrat, apelul dovedindu-se ulterior fals, transmite Agerpres.

„Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că minorul a sesizat autorităţile despre faptul că este sechestrat într-o cameră. Ulterior, acesta a întrerupt convorbirea şi a respins toate apelurile poliţiştilor, nemaiputând fi contactat de echipajele de poliţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea sa. Minorul a fost identificat în scurt timp de către poliţişti, justificând alertarea în mod fals a autorităţilor ca fiind o glumă. Poliţiştii efectuează cercetări, urmând a fi dispuse măsurile care se impun”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui într-un comunicat de presă transmis duminică.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la faptul că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-copil-de-13-ani-din-vaslui-a-sunat-la-112-ca-sa-anunte-ca-a-fost-sechestrat-apoi-le-a-spus-politistilor-ca-a-fost-o-gluma-2742565

Ultimă oră

Același autor