13 C
Vaslui
8 mai, 2024

Un bârlădean acuză: copilul meu, mușcat de câine, a fost refuzat la vaccinarea antirabică!

De către

2 mai 2023

Un bârlădean îl acuză pe medicul aflat de gardă la spitalul municipal joi după-amiază că a refuzat să-l consulte și să-l vaccineze antirabic pe fiul său de 8 ani, care fusese mușcat de un căine fără stăpân. În replică, conducerea Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad susține că, de fapt, bunica băiatului, care îl însoțise pe acesta la Urgențe, a refuzat vaccinul antitetanos, astfel că, abia a doua zi, a primit serul antirabic.

Un bârlădean, Bogdan S., care lucrează ca șofer de tir în străinătate, aduce acuzații grave unui medic al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. El spune că doctorul a refuzat să îi acorde îngrijiri medicale și să îi administreze vaccinul antirabic fiului său de 8 ani, care tocmai fusese mușcat de un câine maidanez. Omul povestește că, în cursul zilei de joi, 27 aprilie, copilul se juca în locul de joacă îngrădit aflat pe strada Lămâiței, în zona Bisericii de Lemn, din apropierea Garnizoanei Bârlad, împreună cu mai mulți vecini. La un moment dat, băiatul a fost mușcat de coapsă de un câine aflat acolo. Cum bărbatul era încă în străinătate, cea care l-a dus la Compartimentul de Primire Urgențe a fost mama sa, adică bunica băiatului. Însă, spune bărbatul, odată ajunși acolo, medicul de gardă a refuzat categoric să îl vadă pe micul pacient, întrucât, în trecut, cei doi s-au judecat în instanță, iar medicul a pierdut procesul.

„Când a fost mușcat, copilul era în parc cu mama mea, care a și sunat imediat la Ambulanță și l-a dus la Urgențe. Cred că era în jurul orei 17.00. La spital, era un doctor cu care noi am mai avut niște antecedente, adică ne-am judecat pentru o ilegalitate pe care a făcut-o, iar eu am câștigat procesul. Atunci a spus că să ne ferească Dumnezeu să ajungem la el! Chiar dacă nu eram eu, i-a recunoscut pe mama și pe copilul meu, așa că a refuzat să îl consulte, chiar dacă fusese mușcat de pulpă și avea plagă. Mama a sunat la Vaslui, ca să vadă dacă nu poate să meargă la spitalul din Vaslui pentru vaccinul antirabic, dar i s-a spus că poate merge acolo numai în cazul în care medicul îi dă scris că nu are vaccin sau că nu este doctor care să-i administreze serul. Medicul de gardă i-a spus mamei în față că știe că sunt camere de supraveghere care filmează, dar că nu vrea să îl vaccineze pe copil. I-a spus: «Du-te și dă-mă în judecată! Știu că voi aveți bani, că lucrați prin lume, că sunteți șofer de camion!». În fișa de observație a scris doar că vaccinul i se va administra astăzi (vineri, 28 aprilie, n.r.), dar nu a scris data de 28 aprilie, ci 27 aprilie. Asta a fost tot. Astăzi dimineață (vineri, 28 aprilie, n.r.), mama s-a dus din nou la spital cu băiatul. Doamna doctor de la Boli Infecțioase i-a spus că băiatul trebuia consultat în ziua precedentă de un chirurg și de un pediatru și abia apoi să i se fi administrat serul antirabic. Mama i-a povestit faza cu medicul de gardă și că a fost refuzat la vaccin. Din ce știu eu, la această oră (vineri, ora 13.30, n.r.), încă se află la spital și așteaptă administrarea vaccinului”, a precizat, indignat, bărbatul.

Acesta spune că, la scurt timp după ce copilul a fost atacat de câine, la fața locului au venit și câteva echipaje de polițiști, întrucât aceea este o zonă în care își fac veacul mulți maidanezi.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de acesta medicului aflat de gardă, am încercat să luăm un punct de vedere de la conducerea spitalului.

„La acest moment (vineri, ora 14.30, n.r.), acțiunea este finalizată. Copilul a fost deja evaluat și vaccinat. A existat ieri (joi, 27 aprilie, n.r.) un moment de neînțelegere, în sensul că, în cazul unei mușcături, pe lângă vaccinul antirabic, se administrează și vaccinul antitetanic, iar bunica copilului a spus că nu face. Ea a refuzat vaccinul antitetanic. De acolo poate să fi plecat neînțelegerea. Dar, până la urmă, copilul a primit serul antirabic și va fi chemat și pentru următoarele patru doze, așa cum se obișnuiește la mușcăturile câinilor fără stăpân”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/05/un-barladean-acuza-copilul-meu-muscat-de-caine-a-fost-refuzat-la-vaccinarea-antirabica/

Ultimă oră

Același autor