Reprezentanții hușeni ai Patronatul Național al Viei și Vinului au anunțat că, anul acesta, producțiile de vin vor fi bune atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.
“În urma consultărilor cu membrii Patronatului Național al Viei și Vinului, subliniem că, din punct de vedere calitativ, vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, ideal pentru învechirea în vinotecile cramelor și ale iubitorilor de vin. Din punct de vedere cantitativ, estimăm o creștere la nivel național cu 10-15% față de producția anului 2016, la un total de 3,6 milioane hectolitri de vin. Spre deosebire de anul precedent, înghețul de la sfârșitul lunii aprilie și grindina nu au afectat suprafețe semnificative cultivate cu viță-de-vie și nici nu a existat presiune din punct de vedere fitosanitar”, se menționează într-un comunicat de presă.
Pentru regiunea Moldovei, zona Iași – Vaslui, reprezentanții patronatului estimează o creștere cu 10% a producției față de anul trecut. Prognozele confirmă, de altfel, spusele viticultorilor hușeni, așa cum au fost cuprinse în numărul de vineri al ziarului nostru.

Loading...

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/un-bun-pentru-viticultura/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.