Autorităţile judeţene atrag atenţia asupra unui adevăr supărător, faptul că indicatoarele rutiere de pe drumuri sunt furate şi ajung în gospodării sau sunt valorificate la fier vechi.

Loading...

„Constructorii care au lucrat pe drumuri ne-au semnalat apoi, după finalizarea lucrărilor, că indicatoarele montate „au dispărut dintre noi”. Una dintre cauzele pentru care nu avem semne de circulație pe drumurile județului este furtul”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, care a arătat că tot efortul autorităților de a marca corespunzător drumurile va fi compromis atât timp cât aceste practici ale vasluienilor vor continua. Indicatoarele sunt scoase și ajung în gospodăriile oamenilor sau la fier vechi.
Pentru că 20% dintre drumurile județene au probleme cu marcajul rutier, la mijlocul anului, CJ Vaslui și Poliția Rutieră au semnat un protocol prin care s-au obligat să verifice toate drumurile județene, iar acolo unde semnele de circulație lipsesc sau marcajele sunt deteriorate, se intervine pentru montarea sau reabilitarea lor.
Vreme de un an o comisie formată din reprezentanții celor două instituții verifică starea carosabilului, sistemul de semnalizare rutieră orizontală și verticală, inventariază indicatoarele și marcajelor lipsă sau deteriorate și identifică sectoarele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. În final, se fac propuneri cu măsuri de prevenire a acestora.
„Ne dorim ca prin acest protocol să intervenim pe drumurile județene, acolo unde este cazul, din punctul de vedere al marcajelor și semnalizării rutiere. Vrem să avem mai puține accidente, de aceea punem la punct un sistem de drumuri conform standardelor în vigoare”, a mai spus Ciprian Trifan.
Pădureni, Iana și Muntenii de Sus sunt trei exemple de comune în care problema marcajelor rutiere a fost rezolvată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.