12 C
Vaslui
9 mai, 2024

Trei vești bune de la viceprimarul Vasluiului

De către

30 aprilie 2023

Blocarea majorării taxei de salubrizare, propusă de ADIV. Taxa pe gunoi va rămâne neschimbată. Este vestea bună dată de viceprimarul Cătălin Mândru vasluienilor în cadrul unei conferințe de presă. O altă veste bună a liderului local USR e legată de transparența facturilor la apă și canalizare, Aquavas preluând propunerea consilierilor locali USR de a afișa pe site consumul și indexul pentru toate scările. A treia veste bună ține de programul Rabla Local: vasluienii care doresc să se înscrie pe internet, dar nu reușesc, vor fi ajutați la sediul partidului.

„USR Vaslui, împreună cu consilierii locali PNL, a reușit să blocheze majorarea taxei de salubrizare propusă de ADIV. Această sumă urma să crească la 12 lei, pentru utilizatorii casnici, și la 560 de lei, pentru utilizatorii necasnici care nu aveau încheiat un contract de salubrizare”, a spus Cătălin Mândru, viceprimarul municipiului Vaslui în cadrul unei conferințe de presă. Liderul local al USR a propus și unele metode pentru a păstra pe viitor aceleași tarife, în sensul unor economii pe care vasluienii le-ar putea realiza prin controlul asupra cantității de deșeu produs. „Aici responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi: de a încerca să generăm o cantitate mai mică de deșeuri. O altă manieră este aceea de a selecta aceste deșeuri astfel încât ele să poată fi reutilizate”, a spus Mândru.

O altă veste bună pentru vasluieni dată de viceprimar a fost legată de factura de la apă și canalizare. „Cantitatea de apă existentă pe factură și care nu este consumată în mod real de către vasluieni reprezintă un motiv de îngrijoarre. Consilierii locali USR au preluat această problemă și, în ședința din 30 martie, au venit cu soluția ca societatea Aquavas să livreze cetățenilor un instrumente prin care aceștia să poată verifica cantitatea de apă care se consumă în sistem paușal. Am făcut propunerea ca societatea să afișeze pe site fiecare apometru, indexul vechi și nou, cantitatea consumată, cantitatea de apă obținută din însumarea indecșilor, diferența rămasa neconsumată și rația care se regăsește pe factură”, a spus Mândru, care a arătat că aleșii locali ai partidului au fost plăcut surprinși că la nicio lună de la pripunerea lor, aceasta s-a materializat și acum vasluieni pot verifica cantitatea declarată pe fiecare scară, cantitatea rămasă și ceea ce urmează să se plătească în sistem paușal.

O a treia veste bună este legată de programul Rabal Local, pentru care se finalizează, în prezent, înscrierea unităților administrativ-teritoriale.

„Știm că sunt foarte mulți vasluieni care își doresc casarea autoturismul personal. În această perioadă se finalizează înscrierea UAT-urilor. USR Vaslui vine în sprijinul celor care vor să se înscrie în acest program”, a anunțat viceprimarul USR, care a făcut cunoscut faptul că vasluienii care doresc să se înscrie pe internet, dar întâmpină dificultăți pot veni la sediul partidului, marția și joia, între orele 18 – 20 și vor fi ajutați

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/04/trei-vesti-bune-de-la-viceprimarul-vasluiului/

Ultimă oră

Același autor