Marţi, 5 septembrie, în jurul orei 09.30, în baza unei informaţii primite ”de la o persoană de sprijin”, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, din judeţul Vaslui, trei tineri care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Loading...

Deoarece cele trei persoane nu aveau  documente de identitate asupra lor, acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Republica Moldova, minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

„Persoanele în cauză au trecut râul Prut înot, pe direcţia localităţii Leova, Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge la Bucureşti. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, cei trei minori au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor”, au precizat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/trei-minori-prinsi-trecut-ilegal-frontiera-est-romaniei-voiau-ajunga-1_59afcccb5ab6550cb8af72ab/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.