Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat, în zona de responsabilitate, trei minori, cetăţeni R. Moldova, care au trecut înot Prutul în România cu intenţia de a ajunge în municipiul Bucureşti.

Loading...

În data de 05 septembrie, în jurul orei 09.30, în baza unei informaţii de la o persoană de sprijin, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, județul Vaslui, trei tineri care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Deoarece cele trei persoane de sex masculin nu aveau  documente de identitate asupra lor, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din R. Moldova, minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Persoanele în cauză au trecut râul Prut înot, pe direcţia localităţii Leova, Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge la Bucureşti.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, cei trei minori au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/trei-minori-moldoveni-au-vrut-sa-ajunga-la-bucuresti-trecand-prutul-inot/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.