Loading...

HOTI DE MICI… Doi minori de 16 ani au dat trei spargeri într-o noapte, luând cu ei la „prãduialã” si un minor de 13 ani, care este din Târgu Bujor. Aceeasi tineri din Murgeni au mai spart un magazin la Sãrãteni si unul la Cârja, ambele localitãti fiind pe lângã orasului Murgeni. Una dintre spargeri, la un depozit, a fost surprinsã de camerele de supraveghere montate în incintã. Politistii din Murgeni i-au prins pe fãptuitori, prejudiciul fiind în mare parte recuperat. Oamenii legii au deschis dosar de cercetare penalã pentru furt calificat.

Politistii orasului Murgeni ancheteazã trei spargeri care s-au produs la un depozit din Murgeni si la douã magazine din satele Sãrãteni si Cârja, în noaptea de 7/8 octombrie si în noaptea de 8/9 octombrie. Hotii au fost repede identificati, deoarece depozitul din Murgeni are camere de supraveghere care au înregistrat furtul. Politistii au fost înstiintati de proprietarul depozitului luni, 9 octombrie, si acestia au cerut sã vadã înregistrãrile de pe camere si i-au recunoscut rapid: doi tineri de 16 ani, de etnie rromã, „celebri” printre politisti, deoarece au mai multe fapte la activ de furt calificat. De data asta, la spargerea depozitului apartinând SC Sidela SRL Murgeni, cei doi minori de 16 ani au fost însotiti de un minor de 13 ani, din Târgu Bujor. Cum depozitul era pãzit, paznicul fiind în fata depozitului, cei trei minori s-au suit pe acoperisul unei case din spatele depozitului, au spart un geam si au intrat în depozit, de unde au furat 100 de lei si 10 cartuse de tigãri. Totul s-a petrecut pe 8 octombrie, la orele 2.00. Seara, pe 8 octombrie – fiind duminicã, cei trei au spart si magazinele din Sãrãteni si Cârja, furând tigãri, dulciuri si rãcoritoare. „Primul furt a fost pe 8 octombrie, la un depozit din Murgeni, de unde au furat 100 de lei si mai multe cartuse de tigãri. Al doilea furt s-a semnalat pe 8 octombrie seara, la Sãrãteni, de unde au sustras tigãri si dulciuri. Autorii au fost identificati imediat dupã ce s-au semnalat furturile, pe 9 octombrie dimineata. Prejudiciul a fost recuperat în cea mai mare parte. Suspecti sunt trei minori, unul de 13 ani, din Târgu Bujor si doi de 16 ani, din orasul Murgeni, care sunt acum anchetati de politistii din Murgeni, care au deschis dosar penal pentru furt calificat”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Culmea este cã acieasi minori de 16 ani au mai spart depozitul apartinând SC Sidela SRL din Murgeni, în luna mai, când la fel, au fost identificati de politisti rapid si li s-a întocmit dosar penal. Cei doi au peste patru dosare penale de furt calificat pe numele lor, însã de fiecare datã procurorul de caz respinge propunerea politistilor de a fi arestati preventiv, deoarece sunt … minori. Lãsati liberi de procuror, dar cercetati pentru o multime de furturi, nu s-au linistit deloc si terorizeazã în continuare un oras întreg si pe patronii de magazine!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/trei-minori-au-dat-trei-spargeri-intr-o-singura-noapte-la-murgeni-video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.