14.4 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

„Tradiție și memorie. Monografia fotografică a Ansamblului Plaiurile Prutului”. Un nou proiect al Asociației „Plaiurile Prutului”

De către

25 iulie 2024

Asociația Plaiurile Prutului implementează, în perioada 17.07.2024 – 15.10.2024, proiectul „Tradiție și memorie. Monografia fotografică a Ansamblului Plaiurile Prutului”, finanțat prin prin Programul județean de finanțare a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2024 – domeniul Cultură . Valoarea totală a proiectului este 55542 lei. Valoarea finanțării acordate de Consiliul Județean este de 49987,20 lei, iar valoarea contribuției beneficiarului este de 5554,20 lei.

Proiectul ”Tradiție și memorie. Monografia fotografică a Ansamblului „Plaiurile Prutului” este o nouă inițiativă a Asociației Plaiurile Prutului din Comuna Drânceni, Județul Vaslui, prin care se urmărește promovarea culturii populare locale, sprijinirea activității tinerilor din Comuna Drânceni și creșterea numărului de locuitori din Județul Vaslui care participă în activități artistice și culturale.

Pe parcursul a trei luni, proiectul va documenta, prin fotografii, activitatea culturală a tinerilor din Ansamblul „Plaiurile Prutului”, surprinzând momente autentice din repetiții, spectacole și pregătiri. Aceste imagini vor fi reunite într-o monografie fotografică în format fizic și digital, care va ilustra diversitatea și bogăția culturală a Județului Vaslui și a Văii Prutului Mijlociu. Pentru a permite implicarea unui număr mai mare de tineri în activitățile artistice ale ansamblului, se va propune extinderea recuzitei vestimentare, prin achiziționarea unui set de sumane tradiționale. Aceste elemente de vestimentație vor permite desfășurarea activităților artistice în aer liber, în sezoanele reci, asigurând un confort termic celor care execută actele artistice și pun în scenă datinile și obiceiurile de iarnă specifice Județului Vaslui.

Atât monografia fotografică cât și sumanele tradiționale vor fi prezentate în cadrul conferinței de închidere a proiectului. Conferința va beneficia de participarea membrilor Ansamblului „Plaiurile Prutului”, membri ai comunității locale și personalități culturale din zona Huși. Prin activitățile prevăzute în proiect se dorește creșterea vizibilității Ansamblului „Plaiurile Prutului” la nivel județean și regional, respectiv a interesului comunității locale față de activitățile ansamblului. Astfel, proiectul va contribui la promovarea culturii și conservarea memoriei locale din Județul Vaslui, evidențiind eforturile și talentul tinerilor din Comuna Drânceni.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Tiberiu Eugen Dogariu, manager proiect, telefon 0766968642, e-mail: dogariu_tiberiu@yahoo.com.

Proiect co-finanţat de Consiliul Judeţean Vaslui

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/07/traditie-si-memorie-monografia-fotografica-a-ansamblului-plaiurile-prutului-un-nou-proiect-al-asociatiei-plaiurile-prutului/

Ultimă oră

Același autor