fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

TOT MAI MULTE CAZURI… De aproape trei săptămâni de zile, gripa și alte viroze respiratorii au pus stăpânire pe țara noastră. Așa cum era de așteptat, județul Vaslui nu a fost ocolit de acest virus gripal. După doi ani cu zero cazuri de gripă, în această iarnă au fost din nou înregistrate cazuri de infectare. Contagiunea este foarte mare în cazul gripei, la fel și răspândirea acesteia, care se face foarte rapid. În prima săptămână a acestui an, peste 200 de persoane s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acuzand simptome specifice bolilor sezonului rece. Din cauza alertei epidemiologice, cea mai mare unitate sanitară din județ ia în calcul restricționarea accesului aparținătorilor în secțiile cu risc.

Autoritățile de sănătate publică din județul Vaslui sunt în alertă. A crescut numărul persoanelor internate cu infecții respiratorii severe – gripe, viroze și pneumonii și COVID-19, în toate spitalele din județ, iar medicii sunt îngrijorați, pentru se confruntă și cu multe cazuri complicate, rezistente la antibiotice. Având în vedere contextul epidemiologic determinat de creșterea numărului de îmbolnăviri prin gripă, Direcția de Sănătate Publică Județeană Vaslui recomandă populației respectarea următoarelor măsuri:

Loading...

-consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea și eventuale investigații suplimentare;

-adresarea la centrele de evaluare/centrele de permanență organizate la nivelul județului;

-respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de batiste de unică folosință;

-menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

-evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție;

-continuarea vaccinării antigripale, în special pentru populația expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicații ale gripei — persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate, persoane cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace.

“Reamintim populației că la nivelul județului Vaslui au fost înființate trei centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgente” , au declarat reprezentanții DSP Vaslui . Aceste centre au fost înființate în cele trei mari spitale din județ, din Vaslui, Bârlad și Huși.

“De asemenea, precizăm că, evaluarea pacienților care prezintă simptome specifice infecțiilor respiratorii și gripă se face și la nivelul centrelor de permanență, cu program de funcționare 15:00-08:00, de luni până vineri și 24/24 h (sâmbăta, duminica și sărbători legale)”, a mai precizat conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

În județul Vaslui sunt organizate 9 centre de permanență, din care 2 centre în mediul urban și 7 centre în mediul rural, distribuite astfel: Centrul de Permanență Bârlad; Centrul de Permanență Negrești; Centrul de Permanență Vutcani; Centrul de Permanență Codăești; Centrul de Permanență Puiești; Centrul de Permanență Cozmești; Centrul de Permanență Oltenești; Centrul de Permanență Tutova; Centrul de Permanență Centrumed Ivănești– în perioada 01.12.2022-31.01.2023 activitatea centrului este suspendată în vederea completării echipelor de garda.

La nivelul angajatorilor din toate sectoarele de activitate se recomandă: evitarea aglomerărilor în spațiile de lucru, acolo unde este posibil; utilizarea măștii de protecție, dacă aglomerația nu poate fi evitată; realizarea unui triaj epidemiologic zilnic și recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie; încurajarea vaccinării antigripale a personalului.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/bolile-sezonului-rece-fac-ravagii-in-judetul-vaslui-autoritatile-sanitare-au-intrat-in-alerta/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri