16.8 C
Vaslui
16 septembrie, 2024

TOP 5 domenii în care te poţi specializa de la distanţă

Posted by:

6 septembrie 2024

În prezent e mai simplu că nicicând să urmezi cursuri de specializare sau chiar studii în domenii diverse, fără să fie nevoie să te prezinţi fizic la cursuri. Foarte multe universităţi şi platforme de educaţie oferă specializări online sau la distanţă în tot felul de arii de activitate, de la management şi până la administraţie publică.

Fie că vrei să înveţi lucruri noi, fie că vrei o schimbare în carieră, iată TOP 5 domenii în care te poţi specializa de la distanţă.

Programele de management oferă cursuri în domenii diverse, de la statistică şi până la economie sau comunicare. Acestea sunt utile pentru cei ce îşi doresc să ocupe poziţii de conducere în viitor, dar şi pentru antreprenori, contabili sau specialişti în business ori marketing.

Mai multe facultăţi oferă programe de licenţă sau masterat în managament, unele dintre ele la distanţă sau frecvenţa redusă. De asemenea, găseşti şi cursuri online în acest domeniu, atât gratuite, cât şi contra cost.

Marketingul sta la baza multor tipuri de afaceri, de la HoReCa şi până la beauty, servicii sau turism. Programele de specializare în marketing sunt complexe şi includ cursuri de economie, comunicare, statistică şi organizare de evenimente. Vestea bună e că ai destul de multe variante dacă vrei să te specializezi în domeniu. Universităţile mari din ţară au în portofoliu programe de licenţă şi masterat, atât la distanţă, cât şi la frecventa redusă.

Poţi să studiezi contabilitate mai uşor ca niciodată dacă îţi doreşti un parcurs în acest domeniu, mai ales dacă vrei să devii contabil autorizat. Fie alegi un program de licenţă, la distanţă sau cu frecvenţa redusă, fie te îndrepţi către un program de masterat dacă ai studiat într-un domeniu conex.

Pentru a deveni contabil autorizat, cursurile online nu sunt întotdeauna suficiente, însă acestea te pot ajuta să înţelegi mai bine acest domeniu.

Dacă întotdeauna te-au pasionat domeniile creative, publicitatea poate fi o opţiune foarte bună pentru un program de studii. În ziua de azi, mai multe universităţi oferă specializări de 3 ani în publicitate, cu frecvenţa sau la distanţă. Vei studia o mulţime de materii interesante, precum scrisul creativ, istoria publicităţii sau semiotica.

Adiministratie publică

Domeniul administraţiei publice este unul foarte ofertant dacă îţi doreşti să ocupi poziţii guvernamentale sau să faci schimbări în comunitatea ta. Există programe de licenţă şi masterat, atât la distanţă, cât şi online. Dacă îţi doreşti să studiezi online, găseşti cursuri oferite de universităţi din străinătate pe platformele de specialitate, atât gratuit, cât şi contra cost.

De ce ai nevoie ca să studiezi la distanţă sau online?

Că studiul de la distanţă sau online să fie cât mai uşor de pus în practică şi cât mai simplu pentru tine, vei avea nevoie de câteva lucruri esenţiale:

Laptop său calculator. Acesta este indispensabil când vrei să studiezi la distanţă. Practic, toate activităţile de învăţare sau majoritatea acestora se vor defasura cu ajutorul unui laptop său calculator. Este vorba despre întâlniri sau seminarii cu profesorii şi colegi, cursuri, materiale de învăţare, proiecte şi nu numai.

cursuri, materiale de învăţare sau chiar proiecte. E o idee bună să ai o imprimantă acasă, ca să nu apelezi mereu la centre de prinţ. În plus, în ziua de azi imprimantă se întreţine mai uşor ca niciodată.

se poate face fără bătăi de cap sau poti apela la centre de încărcări pentru cartuşe de imprimantă, iar costurile sunt de cele mai multe ori accesibile.

Agenda sau planner. Ca să îţi păstrezi toate taskurile în ordine, foloseşte o agendă sau în planner strict pentru programul de studii. Poţi folosi agenda ca să îţi iei notiţe, să scrii datele examenelor sau proiectelor ori titlurile cărţilor de citit.

Dacă îţi doreşti să urmezi un program nou de studiu la distanţă sau online, îndreaptă-te către domenii ce permit acest lucru, de la management şi până la marketing sau contabilitate.

Sursa: https://estnews.ro/2024/09/06/top-5-domenii-in-care-te-poti-specializa-de-la-distanta/

Ultimă oră

Același autor