Toamna, nea Mitică, Cezara Mironică, ursul, sondajul și sensul

0

Nu pot decât ca să încep această revistă a presei de săptămâna aceasta urându-vă bună dimineața, bună ziua și bună seara în această frumoasă… ce zic eu?!, superbă și fenomenală zi de octombrie și toamnă …I-ați urat bun venit lui octombrie și toamnei pe facebook? …Trebuia! Trebuia și ați pierdut! Oamenii buni urează bun venit toamnei prin postări despre culorile măcar care sunt, despre natură, despre copaci, astea… Oamenii buni nu uită asta, și alții, și mai buni, dau like și distribuie. Oamenii buni nu uită! Ați pierdut, sunteți de nimica, iar prietenii și mai ales prietenele, sau invers, dar mai ales, pot să-și pună serioase semne de întrebare asupra caracterului vostru moral. Deci, bun venit toamnă, ești minunată, culorile, copacii, aleea cu frunze, natura, cerul, luna!… O, luna!!! Totul este minunat, iar noi facebuciștii nu ne străduim deloc să fim… E ceva natural, vine din interior! …Aaa, și stelele… Era să uit stelele…!

Loading...

A dispărut nea Mitică!

A ieșit tulburelul și s-a limpezit nea Mitică! …Nu, nu facem speculații de astea! A ieșit tulburelul și a dispărut nea Mitică! …Nici de astea! Ce-i cert e că de vreo două săptămâni, de unde nu mai era chip să scăpi de el, era prin ziare, pe la televizor și ieșea și din radio, nea Mitică, Dumitru Buzatu adică, șeful PSD și de la Județeană, a dispărut în neant, două săptămâni încheiate, și apoi fu văzut la o întrunire de babe în comuna Ștefan cel Mare, unde le-a sfătuit călduros să subțină familia tradițională, femeie și bărbat, și atât, fără băutură, mâcar cât e soarele sus pe cer.
De atunci a fost în Serbia, la Novi Sad, la Bruxelles și acum e în Polonia, dar marți vine sigur pentru că tanti Viorica, cea care a ajuns prim ministru dintr-o greșeală, penală, a lui Dragnea, va ajunge în comuna Ștefan cel Mare, fieful pesedeilor, la sărbătorirea a ceva.

Cezara Mironică a fost „dincolo”!

Dintre toți ziariștii vasluieni, Cezara Mironică de la Vremea nouă e preferata mea. O devorez, e mereu o provocare intelectuală să o citești, îți verifici gândirea, sănătatea ei. E un test! Am și lăsat scris: în clipa în care o înțeleg pe Cezara Mironică, citesc un articol de-al ei întreg fără să râd, vreau să fiu internat. Ceva s-a întâmplat cu mine…
Într-un articol de ceva vreme, de exemplu, Cezara ne îndeamnă la dezlegarea unor probleme metafizice și religioase: „…Dupã sase ani de anchete, procese si apeluri s-a fãcut dreptate copilului Adrian Bighiu, de 13 ani, înecat în piscina de la Paradis (la Italianul-n.r.) din Bârlad în iunie 2012”. Adică i s-a făcut dreptate unui copil înecat… Păi, el nu mai simte dreptatea asta pentru că… nu mai este, iar dincolo lucrurile astea lumești se zice că nu mai au vreo mare relevanță…. Deci, nu! Dar cum i s-a făcut dreptate: „Ion Ciobanu, patronul firmei Paradis, a primit cinci ani închisoare cu suspendare, fiind obligat sã achite familiei bãiatului 125.000 de euro si 13.000 de lei, despãgubiri morale si materiale”.

Urșilor nu le place selfie-ul! Cezara știe!

Pentru că îmi place să citesc din Cezara Mironică de la Bârlad, după ce am auzit de cazul fetei mușcate de urs la grădina zoologică din Bârlad m-am și bucurat. Nu m-am bucurat că a fost mușcată adolescenta, bineînțeles, ci că, dacă tot s-a întâmplat, s-a întâmplat la Bârlad și, prin urmare, o să scrie Cezara …Și Cezara nu m-a dezamăgit!
Am așteptat ziarul a doua zi ca un copil …la grădina zoologică. Și Cezara a scris: „Tânãra a vrut sã-si facã un selfie, iar ursoaica Suzana a reactionat, arãtându-si dezacordul: a prins-o de picior si a muscat-o!”. Deci, ursoaica nu era de acord cu selfie-ul, în principiu. Asta spune Cezara, care și subliniază, de fapt, de la bun început, în legenda fotografiei articolului: „ATENȚIE… Urșilor nu le place să faci selfie cu ei. Pot fi mușcați, cum a pățit tânăra din imagine”. Stai, că eu nu mai înțeleg nimic! Cine a mușcat pe cine și cum?
După ce zice că pe fată ursul a mușcat-o de picior, Cezara scrie „Și prietenul ei care a vrut sã o salveze, a avut aceeasi soartã. A fost atacat si muscat de mânã”. Păi, nu a avut aceeași soartă, că între picior și mână e o diferență, poate nu în scriitura ta, dar în general… Și apoi mai sunt câteva perle mici într-un articol nu prea mare: „Unii dintre vizitatori s-au crezut mai presus de forta unei ursoaice si s-au apropiat periculos” sau „evident, si el a fost muscat de urs, la nivelul mâinii stângi când încerca sã scoatã piciorul iubitei din gura ursoaicei furioase”. De ce atât de evident, poate îl ierta ursoaica, doar, în fond, tot ce o deranjase era să apară în selfie… nemachiată.

Manipularea cu sondajul

De cum s-a anunțat data alegerilor europarlamentare, în Românica a și început prosteala politică, că doar în țara noastră presa și politicienii pentru asta trăiesc, profesional vorbind.
Vremea nouă a venit săptămâna asta, pentru că nu mai venise nimeni cu sondajul de mult și nici nu știam ce ne lipsește… cu sondajul! Ce zice? Că-i bine și-i rău, în același timp, ca-așa-i sondajul, e făcut ca să nu-și spună nimic concludent, ci doar să te aburească. Sondajele astăzi nu mai sunt ce au fost, sunt doar arme prin care faci să scadă încrederea celorlalți, în cazul ăsta a electoratului PSD, sau să umfle imaginea altora. Sunt arme de manipulare și nimic mai mult, sau nimic mai puțin, dar sunt foarte eficiente, pentru că lucrează la subconștient, asupra unei prejudecăți la care oamenii țin mult: ideea că cifra este sinonimă cu exactitatea, cu matematica, cu ceea ce e sigur și indubitabil. Și proști să fie haimanalele politice de toate soiurile și din toate locurile să nu se aplece și asupra acestei prejudecăți a bieților oameni spre a o exploata, în beneficiul lor, evident.
Așadar, sondajul se insinuează în mintea omulețului, oricât de contestabil ar fi, și dă impresia, chiar împotriva celor mai firești și de bun simț argumente contrare, că ar conține un adevăr, iar asta din încrederea pe care oamenii o au în cifre, o încredere sădită de la cele mai fragede vârste, prin școală și nu numai.
Așa a putut fi umflat un personaj precum Iohannis, despre care nimeni nu știa și nu știe nimic, pentru că nu e nimic de știut. Omul e lipsit de substanță, pe personalitate, de orice, nu există decât la nivelul manipulării unor prejudecăți, precum „caracterul german”, „străinii pot conduce mai bine”, „lucru bine făcut german”, frăția cu străinii binefăcători, „o țară ca afară”… Personajul nu există în sine, astfel încât niciun român nu poate vorbi astăzi despre președintele lui decât făcând apel la propriile lui prejudecăți, pe care le lipește de personaj. Pentru că „personalitatea” lui Iohannis a fost construită mai ales din manipularea sondajelor și a altor prejudecăți românești și omenești… A fost o uriașă operațiune de manipulare și un test pentru viitor cărora românii le-au căzut pradă!
Așa că manipularea cu sondajul e sportul favorit al presei și politicienilor români și a fost încercată și de Vremea nouă săptămâna aceasta, care a prezentat o socoteală a ISMP, adică Institutul de Șmecherii de Masă și alte Prosteli…
„Partidul Social Democrat a pierdut masiv din sustinerea pe care o avea în rândul populatiei, fatã de alegerile parlamentare din 2016, când a obtinut peste 45% din voturi. Astfel dacã ne luãm dupã casele de sondaj fidele liberalilor, doar 28% dintre români ar mai vota Partidul Social Democrat, conform IMAS care a fãcut mãsurãtoare în luna septembrie, înainte de referendumul pentru familia traditionalã, în timp ce PNL se situeazã la 27%, ireal, pentru un partid mãcinat de probleme. Institutul de casã al PSD, CURS, a dat publicitãtii alte cifre, în care partidul lui Dragnea este tot în scãdere, dar mai putin acceleratã. Acestia spun cã partidul lui Dragnea ar fi preferat de 37% dintre români, iar PNL ar atinge pragul de 22%”, care vrea să ajungă, cam forțat, la concluzia că vasluienii și-au pierdut încrederea în partida lui nea Mitică. „Ireal”, spunem și noi, cât baba Aneta e în viață, băutura nu s-a terminat și ajutoarele e virate la timp, remunerația la bugetari e mare, fără nicio legătura cu bugetul, nea Mitică ezistă glorios la Vaslui!…

Bârladul are sens

E o nebunie cu sensurile unice în Bârlad, în fiecare zi ziarele mai anunță câte un sens unic și mereu la fel. Totul o să devină unic în circulația din Bârlad, astfel că bârlădeniii o să amețească curând învâtindu-se în cerc…
Monitorul avertizează cititorii de pe acum, preventiv, ca să fie pregâtiți. „ATENTIE, SOFERI, UN SENS UNIC NOU IN BARLAD!” Așa, acuma, bine, șoferii bârlădeni sunt atenți, dar ce ar trebui să facă?! Să rămână atenți, evident! Pentru că „în cel mai scurt timp, in zona Cerbul de Aur din Barlad va fi deschis traficului rutier un nou sens unic, pe strada Posta Veche, cum intri de pe Bulevardul Primaverii”. Aaa. Iar ați uitat! Atenție! În scurt timp! Să nu uitați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.