fbpx
17.7 C
Vaslui
marți, 27 septembrie, 2022

Tinerii vasluieni, chemați în echipa care dorește Vasluiul „Capitala Tineretului din România”

De către

Loading...

9 august 2022

„Avem nevoie de energia ta, în echipa noastră!”, spun tinerii din echipa constituită la nivelul Primăriei Vaslui care lucrează pentru ca municipiul reședință să devină Capitala Tineretului din România în 2024. Tinerilor vasluieni li se oferă mai multe roluri prin care pot transforma acest deziderat în realitate, folosind prilejul ca pe o oportunitate pentru ei înșiși.

„Fiecare tânăr ce trece pe la noi își transpune ideile și talentele native în moduri unice, iar asta se vede în tot ceea ce creează.

Vasluiul se schimbă sub ochii noștri, iar partea cea mai frumoasă este că această transformare vine direct de la noi, tinerii”, spun cei din echipa de tineri, constituită la nivelul Primăriei municipiului Vaslui, care lucrează pentru ca municipiul reședință dă devină Capitala Tineretului din România în anul 2024.

„Noi îți propunem următoarele variante, tu doar lasă-te ghidat de ceea ce intuiția îți spune, iar noi te vom aștepta să te cunoaștem„, adaugă acești.

Dotitorii pot îndeplini mai multe roluri, printre care „social media geek”. Asta dacă „ești prezent întotdeauna pe online, comunici prin stories și postezi mereu cele mai bune unghiuri ale cafelelor tale?”, după cum se spune în prezentarea acestui rol, unde se adaugă: „Avem nevoie de energia ta, în echipa noastră!.

Despre celelalte roluri rezervate lor, cei care doresc să-și pună talentul și energie pentru scopul amintit pot găsi detalii pe pagina de facebook a acestei acțiuni,

, sau pe sitetul Primăriei municipiului Vaslui.

„Alături de noi, posibilitățile sunt nenumărate. Pășește-n joc și transformă orice oportunitate într-un avantaj durabil! Dacă ești interesat, nu ezita să ne scrii pe pagina noastră sau să aplici direct cu formularul de mai jos: Aici găsești link-ul:

”, se arată în același anunț.

La începutul lunii mai, Primăria municipiul Vaslui a anunțat că orașul va candida pentru titlul „Capitala Tineretului” în anul 2024. Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Vaslui, reprezentanţii instituţiei au menţionat că sprijină tinerii din municipiu pentru participarea în competiţia naţională „Capitala Tineretului”: „În premieră pentru tinerii din Vaslui, există iniţiativa prin care se doreşte obţinerea titlului „Vaslui – Capitală a Tineretului din România” pentru anul 2024. A fost lansat proiectul #întinerEŞTIcu care dorim să participăm la această competiţie. Proiectul „Vaslui – Capitala Tineretului din România”, oraş candidat pentru anul 2024 are un start reuşit. Echipa de tineri care lucrează la proiect deţine resursele necesare pentru a ajunge cu activitatea la final. Suntem alături de ei şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru depunerea aplicaţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor în anul 2024, dacă evaluarea ne va indica pe noi câştigători”.

Capitala Tineretului din România este un program naţional destinat tinerilor, în cadrul căruia autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret şi cu mediul privat, punându-i pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/08/tinerii-vasluieni-chemati-in-echipa-care-doreste-vasluiul-capitala-tineretului-din-romania/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri