Loading...

SENTINTÃ Judecãtoria Bârlad s-a pronuntat, ieri, în dosarul privind Ordonanta Presedintialã prin care mama fetei de 15 ani, din comuna Zorleni, biciuitã si agresatã sexual de tatã, solicitã evacuarea lui si emiterea unui ordin de protectie. Judecãtorii au stabilit ca tatãl agresor sã fie evacuat pentru sase luni din sânul familiei, stabilind si protectia celor zece copii si a mamei- tatãl nu are voie sã se apropie la mai mult de 500 de metri de ei! Reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DASPC) Vaslui sunt extrem de revoltati de felul desãntat de prezentare a cazului fetei biciuite în mass-media centralã (televiziuni), astfel cã au reactionat solicitând putinã decentã în asemenea cazuri, care prezentate eronat si desãntat fac mult rãu copiilor implicati.

În urma aparitiei în presa localã a cazului fetei de 15 ani, din comuna Zorleni, biciuitã de tatã si agresatã sexual de acesta, DGASPC Vaslui a ajutat familia respectivã. Asa cum am mai precizat, ancheta fãcutã de reprezentantii DGASPC Vaslui la fata locului a scos în evidentã cã existã un risc crescut pentru siguranta copiilor si a mamei, dacã agresorul rãmâne alãturi de ei. „Existã violentã în familie, mama si copiii fiind victimele violentei domestice. Situatia este pãstratã în mare secret si cu sfintenie de mamã, care acceptã violenta indiferent de repercursiunile avute asupra copiilor. Evaluarea fãcutã are o singurã concluzie: existã o modalitate de a opri aceste violente la care sunt supusi de tatãl agresor, si anume vom sprijini mama, care si-a dat acordul, sã cearã la Judecãtoria Bârlad emiterea unui Ordin de Protectie si de evacuare a agresorului, care va pleca în altã parte, iar mama si cei zece copii vor rãmâne în casa familiei. De asemeni, mama si copiii vor fi inclusi într-un program de consiliere si asistentã psiho-socialã”, a precizat Ionut Brãtianu, psiholog în cadrul DGASPC Bârlad. Ieri, judecãtorii bârlãdeni au dat sentinta referitoare la solicitarea mamei de a se emite un Ordin de Protectie împotriva sotului ei agresiv cu toti cei zece copii care îi are acasã. Iatã ce a decis judecãtorul:

„Admite în parte, cererea de emitere a ordinului de protectie formulatã de reclamanta S.G. în contradictoriu cu pârâtul S. L. Si în consecintã: Emite Ordinul de protectie pentru o perioada de 6 (Sase) luni, prin care se dispun urmãtoarele mãsuri cu privire la pârâtul S. L.: Evacuarea temporarã, pentru o duratã de 6 luni, a pârâtului din locuinta familiei; Obligarea pârâtului sã pãstreze o distantã minimã de 500 metri fatã sotia S. G. si cei zece copii. Obligarea pârâtului sã pãstreze o distantã minimã de 500 metri fatã de urmãtoarele institutii de învãtãmânt: Scoala Simila, Scoala Zorleni, Colegiul Tehnic <<M. Guguianu>> din Zorleni, Biserica penticostalã din Zorleni: – Interzicerea oricãrui contact, inclusiv telefonic sau prin corespondentã cu cei mentionati. Obligã pe pârâtul S. L. sã informeze Politia municipiului Bârlad si Politia Zorleni, cu privire Ia noua locuintã. Pune în vedere pârâtului S. L. si atrage atentia acestuia cã încãlcarea oricãreia dintre mãsurile dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotãrârii judecãtoresti si se pedepseste cu închisoare de la o lunã la un an. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronuntare, ce se va depune la Judecãtoria Bârlad.”, scrie în sentinta datã de Judecãtoria Bârlad.

Mass-media centralã, prezentare exageratã a cazului!

Din lipsã de subiecte si de ocupatie a unor „personalitãti” din mass-media centralã (televiziunile Intact Media sau Antenele lui Voiculescu), acest caz a fost prezentat într-o manierã desãntatã, fiind cerute demisiile conducerii de la DGASPC Vaslui si a ANSPC pentru cã tatãl agresor a fost trimis acasã de procurorul de caz, dupã ce a fost audiat si a fost lãsat în mijlocul copiilor pe care îi bãtea constant. DGASPC Vaslui a reactionat . „În cazurile de violentã domesticã, nimeni nu are voie sã se joace sau sã forteze deciziile autoritãtilor de specialitate în functie de mesaje, zvonuri sau pãreri subiective. Este regretabil cã acest caz a fost prezentat în mass-media centralã desãntat si cã un astfel de ecou poate fi interpretat de copii cã dacã sesizezi cã esti abuzat poti fi smuls din familie pentru cã ai avut curajul sã rupi tãcerea. Copiii trebuie protejati în familie sau lângã un pãrinte care este mai protectiv, mai bun.”, a precizat Ionel Brãtianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui si seful Centrului de Primire în Regim de Urgentã a Copiilor Abuzati, Neglijati si Exploatati (CPRUCANE) Bârlad.

Vã reamintim cã Andreea P., de 15 ani, elevã la liceul din comunã, si-a denuntat la politie tatãl cã a bãtut-o cu biciul si a abuzat-o sexual. Fata si-a reclamat pãrintele la politia din Zorleni vineri, 13 octombrie, nemaiputând suporta agresiunile la care este supusã, precizând politistilor cã a fost bãtutã de tatã cu biciul pentru cã nu a fãcut o muncã ce i-a fost încredintatã de tatã, în gospodãrie. Politistii l-au retinut pe agresor pe care l-au prezentat procurorului de caz pentru audieri. Fata de 15 ani a precizat politistilor cã tatãl ar fi abuzat-o sexual, cu degetul, în urmã cu un an, când i-a controlat virginitatea cu degetul, mama stiind de aceastã oroare. Minora a fost supusã unui control medico-legal, fiind stabilitã deflorarea. Medicii au confirmat varianta fetei, precizând cã este posibil ca deflorarea sã fi fost fãcutã cu degetul. În urma audierilor fãcute de procurorul de caz, s-a decis cercetarea tatãlui agresor în libertate fiind suspect de viol si violentã în familie, iar acesta s-a reîntors acasã, alãturi de copila care l-a reclamat. Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui a trimis în Zorleni o echipã de evaluatori, ce a fãcut o anchetã socialã de specialitate. A reiesit cã tatãl este un om violent, având antecedente penale, când în anul 2000 a comis o crimã în fata copiilor. Indicatiile specialistilor de la DASPC Bârlad sunt de a scoate agresorul din familie, ajutând pe mama celor 12 copii sã obtinã un Ordin de Protectie prin Ordonantã Presedintialã la Judecãtoria Bârlad, iar tatãl violent sã fie evacuat. Si asa a fost. Doar pentru sase luni!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/tatal-agresor-si-violator-din-zorleni-indepartat-din-familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.