Loading...

SPITALIZÃRI….Mihãitã Marchidan, tânãrul bãtut cu bestialitate, la sfârsitul lunii iulie, de un vãlenar de 19 ani, si-a revenit din comã, dar recuperarea este un adevãrat chin. Bãiatul nu-si poate reveni din soc, este slãbit si mereu speriat, respirã si se miscã foarte greu. A fost transferat de la un spital la altul si supus mai multor interventii chirurgicale. Are semiparezã pe partea stângã, face fizioterapie si merge la psiholog. Ieri a fost internat la un spital din Bucuresti, iar luni va fi operat, întrucât, din cauza intubatiei prelungite, dar si a loviturile încasate s-a ales cu stenozã trahealã (n.r. afectiune la nivelul aparatului respirator, ce presupune îngustarea spatiului prin care trece aerul). Interventia medicalã este foarte grea, va dura câteva ore si îl va ajuta pe Mihãitã sã respire normal. Dincolo de toate acestea, agresorul tânãrului este în continuare liber. Familia bãiatului este hotãrâtã sã meargã pânã în pânzele albe, pentru a-l vedea dupã gratii pe cel care l-a adus pe Mihãitã în stare criticã. “Locul sãu e dupã gratii, nu se pune problema sã-l iertãm”, ne-a declarat mama bãiatului.

12 zile. Atât a stat în comã Marchidan. Pe 10 august, acesta a deschis ochii, si-a vãzut familia si a început, încet-încet, sã facã progrese. A suferit mai multe interventii medicale, fiind transferat din Iasi, la Spitalul Judetean Vaslui, iar apoi, din nou, în Iasi, la sectia de Chirurgie toracicã. Tânãrul urmeazã un tratament pentru semiparezã pe partea stângã, maxilarul, distrus în urma bãtãii, i-a fost refãcut în totalitate. Acum mestecã foarte greu mâncarea, este slãbit, tresare deseori si nu-si aminteste nimic din noaptea fatidicã. Pentru cã respirã foarte greu si vorbeste în soapte, astãzi va fi supus unei interventii chirurgicale la un spital din Bucuresti. Operatia trebuia sã aibã loc joi, însã, pentru cã tânãrul nu mai avea buletin (n.r. l-a pierdut în noapte în care a fost bãtut), a fost amânatã. Mihãitã a fost nevoit sã se întoarcã la Vaslui, sã refacã actul de identitate, iar apoi sã se porneascã, din nou, cãtre Bucuresti. Ieri i s-au fãcut toate analizele, iar luni va fi operat pentru a putea respira mai bine.

Rudele lui Mihãitã vor ca agresorul sã fie pedepsit

Familia bãiatului nu e dispusã sã-l ierte pe agresor si vrea ca acesta sã fie pedepsit pentru ceea ce a fãcut. “În tot acest timp, agresorul este liber. Ce a fãcut el este groaznic si trebuie sã fie pedepsit. Locul sãu e dupã gratii, nu se pune problema sã-l iertãm. Copilul meu a fost la un pas de moarte, data viitoare, poate recurge la aceeasi faptã si sã bage în pãmânt un om nevinovat”, ne-a declarat mama lui Mihãitã. Întreaga familie este alãturi de bãiat si îl vrea pe vinovat în închisoare. “Politia este pentru a se face dreptate, nu pentru a cere clementã. Mihai nu e de vânzare. Câtã nesimtire… Ati fost la el sã-l vedeti? Aveti copii, nepoti, dar nu aveti inimã, sentimente… Taximetristul, la puscãrie, pentru cã a refuzat ajutorul unei persoane care se afla în pericol, iar vãlenarul, la fel… la puscãrie”, a scris o rudã de-a tânãrului, pe Facebook, la câteva zile de la producere nenorocirii.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/tanarul-batut-cu-salbaticie-are-nevoie-de-o-noua-interventie-chirurgicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.