O tânără de 28 de ani din Șerbotești a fost condamnată la 15 ani de închisoare cu executare după ce și-a ucis pruncul căruia apoi i-a dat foc și l-a aruncat în latrina din fundul curții. Polițiștii au ridicat-o pe mama criminală pentru a o duce la închisoare în timp ce-și aștepta copiii să iasă de la școală.

Loading...

Curtea de Apel Iași a condamnat-o pe Ana Maria Surliac, cea care în vara lui 2013 și-a ucis pruncul pe care îl născuse la domiciliu, la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. În urma sentinței definitive dată de instanța ieșeană, tânăra de 28 de ani a fost ridicată de către polițiști pentru a fi dusă la închisoare în timp ce își aștepta ceilalți doi copii să iasă de la o școală din municipiul Vaslui. În prealabil, polițiștii contactaseră Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru ca cei doi minori să nu aibă de suferit. În consecință, cei doi copii, de 4 și 6 ani, au fost preluați de către autoritățile și duși, deocamdată, într-un centru al DGASPC Vaslui. Reprezentanții instituției au contactat mai multe rude pentru a vedea dacă sunt dispuse să-i preia pe cei doi copii în plasament.

Inițial, în iunie 2015, Ana Maria Surliac a fost condamnată de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru „uciderea nou-născutului săvârșită de mamă”. În urma apelului făcut de către procurori, magistrații Curții de Apel Iași au desființat în totalitate sentința și au schimbat încadrarea juridică a faptelor. În consecință, magistrații ieșeni au dispus și rejudecarea cauzei la Tribunalul Vaslui, sub acuzația de omor deosebit de grav.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, tânăra și-a ucis bebelușul, după ce a născut acasă, fără asistență medicală, pe motiv că dorea să se împace cu soțul său, care o acuzase că nu ar fi tatăl biologic al copilului. În consecință, susțin anchetatorii, Ana Maria Surliac a înfășurat nou-născutul într-un cearșaf și apoi l-a lăsat într-o cameră a locuinței sale. A doua zi, tânăra a constatat că fiul său este mort, motiv pentru care decis să scape de cadavru. În consecință, a luat copilul învelit în cearșaf și i-a dat foc în curtea locuinței. Ulterior, rămășițele au fost luate de către Ana Maria Surliac și aruncate în toaleta din spatele casei.

În urma expertizei psihiatrice, specialiștii au constatat că tânăra a avut discernământ atunci când și-a ucis pruncul. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/13/tanara-condamnata-definitiv-la-15-ani-de-inchisoare-dupa-ce-si-ucis-pruncul/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.