Doi ani de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității este pedeapsa pe care a primit-o, joi, femeie din Albești care, la patru zile de la naștere, și-a abandonat pruncul pe o bancă din curtea unei biserici din Huși. Copilul, acum în vârstă de un an, se află în plasament la un asistent maternal profesionist.

Loading...

Tânăra de 29 de ani care, în urmă cu un an, și-a lăsat copilul pe o bancă din curtea unei biserici catolice din municipiul Huși, a fost condamnată de instanța de fond la doi ani de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității. Judecătorii hușeni i-au dat Crenguței Spânache această sentință, una nedefinitivă, pentru abandon de familie, cu un termen de încercare de doi ani și jumătate.

Femeia și-a abandonat copilul, pe care-l născuse perfect sănătos la Maternitatea Vaslui, pe o bancă din curtea unei biserici. Anterior, Crenguța discutase cu niște surori franciscane de la un așezământ social din zona lăcașului de cult și cărora le spuse că nu are posibilitatea financiară să-l crească. Câteva minute mai târziu, bebelușul a fost auzind plângând de către o fată care trecea prin zonă. Hușeanca a dus copilul la preot în biserică, acesta sunând la numărul de urgență 112. Preluat de o ambulanță, bebelușul a fost dus la spitalul municipal unde a medicii au constatat că băiețelul este sănătos. Între timp, poliția a început să o caute pe mama copilului, aceasta fiind găsită câteva ore mai târziu în Corni Albești, localitatea de domiciliu. Crenguța Spânache a mărturisit polițiștilor că și-a abandonat pruncul pe motiv că nu avea cu ce să-l crească, refuzând să-l ia acasă. În consecință, a intervenit și Direcția pentru Protecția Copilului, care l-a dat în plasament pe bebeluș la un asistent maternal profesionist la care se află și în prezent. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/25/tanara-care-si-abandonat-bebelusul-pe-o-banca-din-curtea-unei-biserici-din-husi-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.