Având deja o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare, dupã ce, împreunã cu fratele sãu minor, a furat sub amenintare un mânz, chipurile în contul unei datorii mai vechi, Marian Cãrãusu, din Dãnesti, a recidivat, fapt pentru care judecã torii vasluieni i-au adãugat 4 ani de închisoare, cu executare. A doua condamnare vine dupã ce, la sfârsitul lunii octombrie, tânãrul a lovit un consãtean si i-a furat sacosa în care acesta avea alimente în valoare de… 35 lei! Pânã la judecarea contestatiei formulate de tâlharul din Dãnesti, acesta va rãmâne în continuare dupã gratii, a decis Curtea de Apel Iasi.

Loading...

La doar 22 de ani, Marian Cãrãusu, din Dãnesti, îi teroriza pe consãteni, furând tot ce apuca si, nu de putine ori, amenintând pe oricine încerca sã-l tragã la rãspundere. Totul a culminat în luna august a anului 2015, când, fiind însotit de fratele sãu, Ionut, cu 6 ani mai tânãr, s-a întâlnit pe o ulitã a satului cu cãruta condusã de fiul unui consãtean despre care stia cã ar fi având o datorie cãtre tatãl sãu. Nici una nici douã, a sãrit la bãtaie la adolescentul în vârstã de 16 ani, dupã care a luat de cãpãstru mânzul ce însotea cãruta si a plecat, nu înainte de a-i mai administra încã un pumn în fatã victimei sale. Atunci, instanta a dat dovadã de clementã, condamnându-l pe minorul Ionut Cãrãusu la doar 6 luni de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei, iar pe „tartorul” Marian, la 2 ani, tot cu suspendare, si 60 de zile de muncã în folosul comunitãt ii. Marian Cãrãusu nu s-a potolit. Astfel, pe data de 17 octombrie 2016, individul era înre-un magazin alimentar din satul Bereasa, comuna Dãnesti, când a observat un consã- tean, în vârstã de 47 de ani, care a fãcut diverse cumpãrãturi în sumã de… 35 lei. La iesirea din magazin, victima a fost urmãritã de Cãrãusu, care l-a lovit si l-a deposedat de sacosa cu mãrfurile cumpãrate. Tânãrul tâlhar a fost imediat prins de politisti care, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tâlhãrie calificatã, au cerut arestarea sa preventivã, cerere aprobatã de judecãtori. În luna mai, Judecãtoria Vaslui l-a condamnat pe Marian Cãrãusu la 4 ani de închisoare cu executare si, totodatã a dispus revocarea suspendãrii primei condamnãri, astfel cã acesta va executa în total 6 ani de închisoare. Imediat, individul a contestat decizia judecãtorilor vasluieni, sperând totodatã cã, pânã la pronuntarea unei sentinte definitive, va mai apuca sã se bucure de ceva timp petrecut în libertate. Nu a fost asa, pentru cã începând cu luna mai, Curtea de Apel Iasi a reînoit succesiv mandatul de arestare preventivã emis încã de anul trecut, ultima datã marti, 5 septembrie. Trebuie spus cã, în speranta cã totusi acest mandat de arestare preventivã nu va fi prelungit, Cãrãusu a încercat sã întârzie judecata contestatiei, cerând, la ultimul termen de judecatã, o amânare, dupã ce a schimbat apãrãtorul, care are nevoie de timp pentru consultarea dosarului.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/09/talharul-din-danesti-isi-asteapta-dupa-gratii-condamnarea-definitiva.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.