12.5 C
Vaslui
4 mai, 2024

„Strategia” pentru viitorul Hușului, în 462 de pagini! Localnicii sunt chemați să vină cu păreri și propuneri

3 minute ago

INTERES… Primăria municipiului Huși a publicat pe site-ul propriu, pentru consultarea cetățenilor, „Strategia de Dezvoltare a municipiului Huși pentru perioada 2023 – 2030”, iar cei interesați să participe activ la viața cetății sunt chemați să trimită instituției sugestii și păreri, față de cele consemnate de autorități în acest document. Fie și pentru o lectură utilă, hușenii au de ce să citească cele 462 de pagini, unde sunt multe și interesante date despre orașul lor.

De pildă, care mai este numărul de locuitori, câte firme sunt în oraș, cu câți salariați și în ce domenii activează acestea, dar, de asemenea, și ce priorități au cei din conducerea orașului, pentru următorii ani – toate sunt structurate într-un mod destul de ușor de parcurs, mai ales de cei care chiar sunt interesați de coordonatele sociale sau economice ale municipiului Huși. În cele peste 400 de pagini sunt și vești bune, dar și realități care dau de gândit. De pildă, se constată în ultimii 5 ani o îmbătrânire a populației orașului, tinerii cu vârste mai mici de 19 ani reprezentând doar 19% din populație. În ceea ce primește economia Hușului, cele mai importante cinci firme locale, conform datelor din document, sunt Gartek SRL, cu peste 17 milioane de euro, cifră de afaceri, și peste 400 de angajați, SC Viacons Rutier, cu o cifră de afaceri asemănătoare, și cu aproape 300 de angajați, SC Enache Morărit, cu 135 de angajați, apoi SC Petal, cu 131 de salariați, precum și Hușana, cu 128 angajați. În total, la nivelul orașului sunt 1460 de intreprinderi în funcțiune, la o populație care, cel puțin pe hârtie, este de 35.617 cetățeni. În ceea ce privește planurile de viitor, autorii „Strategiei” au inserat și un fragment cel puțin… simpatic, imaginându-și un scenariu optimist pentru viitorul Hușului. Și iată ce a ieșit: „În scenariul optimist, Municipiul Huși trece printr‐o transformare spectaculoasă. Lucrările de modernizare a infrastructurii, angajamentul față de sustenabilitate și o economie în plină expansiune definesc acest viitor. Municipiul Huși devine un centru cultural și tehnologic, promovând incluziunea și o înaltă calitate a vieții pentru toți rezidenții”, au notat autorii „Strategiei de Dezvoltare a municipiului Huși pentru perioada 2023 – 2030”. „Cetățenii Municipiului Huși, reprezentanții societății civile, operatorii economici, organizații non guvernamentale precum și alte alte organizații publice pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la Strategia de Dezvoltare Teritorială a Municipiului Huși, pe adresa de e-mail a instituției sau telefonic, până pe data de 25 martie 2024”, au mai precizat reprezentanții Primăriei. Documentul integral poate fi lecturat pe site-ul oficial al Primăriei Huși.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/strategia-pentru-viitorul-husului-in-462-de-pagini-localnicii-sunt-chemati-sa-vina-cu-pareri-si-propuneri/

Ultimă oră

Același autor