fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

Stop cadru pe drumurile vasluiene: din patru șoferi, unul este în afara legii

De către

Loading...

13 septembrie 2022

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri vasluieni au oprit în trafic 2.000 de șoferi dintre care au amendat pentru încălarea legislației rutiere 610. Au fost reținute 95 de permise și retrase 31 de certificate de înmatriculare.

Săptămâna trecută, 50 de polițiști rutieri au acționat pe drumurile vasluiene verificând peste 2.000 de vehicule și legitimând peste 2.200 de persoane. Au fost aplicate 610 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 330.000 lei, pentru încălcări ale legislației rutiere. Au fost reținute 95 de permise de conducere și retrase 31 de certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost depășirea limitei legale de viteză (51 – din care 46 depășirea cu 51-70 km/h a limitei legale admise și 5 depășirea cu peste 70 km/h a limitei legale admise), consumul de alcool (19), depășirea neregulamentară (10), neacordare prioritate – vehicule (4) și neacordare prioritate – pietoni (3) .

Polițitii au constat săvârșirea a șapte infracțiuni, din care patru pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și trei pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

„Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Totodată, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public!

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate!

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător”.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/09/stop-cadru-pe-drumurile-vasluiene-din-patru-soferi-unul-este-in-afara-legii/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri