Polițiștii vasluieni demarează, de astăzi până vineri, cea de-a XIII-a ediție a „Săptămânii prevenirii criminalității”. Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui vor desfășura activități preventive pentru informarea și conștientizarea populației cu privire la problemele de natură infracțională și antivictimală și a modalităților de prevenire a unor fapte de natură penală. Astfel de evenimente au loc pe întreg teritoriul țării în perioada 2 – 6 octombrie.

Loading...

Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, în special în spațiul public sau cu participarea reprezentanților mass-media, pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptarii unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infractiuni.

Activitățile vor fi susținute cu precădere de către structurile de prevenire a criminalității, de ordine publică și poliție rutieră, dar pentru buna desfășurare și creșterea eficienței demersurilor cu caracter preventiv, vor fi implicate și alte formațiuni ale Poliției sau instituții/ organizații/ societăți comerciale/asociații profesionale cu atribuții ori preocupări în domeniul siguranței cetățenilor.

Tema abordată astăzi este “Prevenirea delincvenței juvenile (cu accent pe răspunderea contravențională și penală a minorilor, prevenirea violenței în mediul școlar și a traficului și consumului ilicit de droguri)”. Mâine subiectul dezbaterilor va fi “Prevenirea victimizării minorilor (cu accent pe prevenirea criminalității informatice)”. Miercuri polițiștii îi vor informa pe vasluieni despre “Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (se vor avea în vedere tipurile/genurile de fapte penale care au impact deosebit asupra cetățenilor: furturile personale, furturile din locuințe, tâlhăriile înșelăciunile comise asupra bătrânilor comise prin metodele “Accidentul”, “Burlanul”, ”Țaca” etc)”. Tema de joi este “Prevenirea violenței în familie”. În ultima zi a campaniei, vineri, se va discuta despre “Siguranța rutieră”. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/02/start-saptamana-prevenirii-criminalitatii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.