„Spitatul din Negrești se degradează pe zi ce trece!”

0

„Acoperișul este lăsat parcă intenționat să se strice”, spune consilierul local liberal Cristi Rusu despre starea Spitalului Orășenesc din Negrești închis în 2011. „Se degradează pe zi ce trece”, a mai spus consilierul, care a mai arătat că autoritățile locale nu au găsit nicio soluție, nici măcar pentru conservarea clădirii, și cu atât mai puțin pentru redeschiderea unității.

Loading...

„Spitatul din Negrești se degradează pe zi ce trece!”, a spus ieri, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul local liberal Cristi Rusu, care a arătat că abia după ani buni de zile de la închiderea sa, în 2011, autoritățile locale s-au gândit să angajeze pază pentru fosta unitate spitalicească. „Când s-a închis spitalul, a dispărut ”întâmplător” și inventarul”, a mai arătat consilierul. Între timp totul a fost lăsat la voia întâmplării.
„Acoperișul este lăsat parcă intenționat să se strice”, a mai spus Rusu. „Apa se infiltrează prin pereți, pentru această situație nu s-a făcut nimic”, a mai spus consilierul local din Negrești.
În februarie 2011 Ministerul Sănătății a decis închiderea spitalului din orașul Negrești a cărui clădire de patru etaje fusese finalizată în 2005, după ce statul investise 4,5 milioane de euro în construcție și peste un million de euro în aparatura medicală. Spitalul deservea 50.000 de localnici și avea ”doar” 500 de internări pe luni. În ciuda protestelor localnicilor și a unor cazuri medicale care au ajuns în presă, pe ușa spitalului a rămas pus lacătul. De atunci autoritățile județene și politicienii au promis și au asigurat populația din zonă că vor face diligențele necesare pe lângă autoritățile centrale pentru redeschiderea măcar a unei secții de urgență. Însă Spitalul Orășenesc din Negrești nu s-a mai redeschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.