Azi în presa vasluiană e cu limba și cu degetul, pentru că… da, vine un moment în viața unor oameni din presă în care, inevitabil și invariabil… Ei, bine, ajung să se servească de gustativ și tactil pentru a… produce subiecte de presă… La ce naiba vă gândeați?
Deci, azi, dacă nu aveți nimic mai bun de făcut, puteți controla cu degetul virginitatea unei copile, împreună cu ziarista Cezara Mironică, de la Bârlad, iar pe urmă, după neplăcuta operațiune, dați o raită prin parc, umăr la umăr cu Alina Darie, de la Huși, ca să scoateți limba la trecători și, între timp, să faceți un piercing, dacă aveți noroc și rezistență. Mare-i… ginecologia ta, Doamne, și mulți se mai plimbă prea liberi prin ea ca prin parc!
Astea sunt cele mai importante două articole din Vremea nouă de astăzi: unul e cu limba – „Piercing în limbă pe viu, între eleve, în parc la Huși! (Video)”, celălalt, e cu degetul – „Fetei biciuite i-a fost controlată virginitatea cu degetul” …Cum, ăsta nu are video?!
Ambele articole sunt niște mari porcării și nu știu care gând e mai îngrozitor: că cineva poate scrie asemenea tâmpenii sau că la sfârșit numește asta meserie.
Trei fete într-un parc, împreună cu un băiat, una filmează și alta îi pune celeilalte un piercing în limbă. Ai spune că e treaba lor și pot să facă ce vor, atâta timp cât nu deranjează pe ceilalți. Cum ar spune Cicciolina: „E corpul meu și fac ce vreau cu el!”. Dar nu e așa, pentru că… „SCENE DE GROAZĂ! SCANDALOS. VIDEO ȘOCANT…”. „Ziua în amiaza mare, o elevă i-a pus un cercel în limbă cu o seringă unei colege, în parc, sub privirile îngrozite ale trecătorilor”. Asta cu „privirile îngrozite ale trecătorilor” e o minciună sfruntată, pentru că lipsesc, iar parcul, se vede treaba, nu a fost ales întâmplător pentru „operație”. Mai mult, ceilalți elevi fac paravan… Și atunci, care mai este subiectul?! Că s-a întâmplat în aer liber? Că era lumină afară? Că lipsește preocuparea pentru igienă? Că mârlăncuța de pe video se joacă de-a doctorița fără să aibă studii? De parcă unii nu se joacă de-a ziariștii în exact aceleași condiții… În fine, să nu fim răi, dom’le, subiectul există și e de o solemnitate și importanță înspăimântătoare: grja pentru adolescenți, mânca-le-ar Vremea nouă alocația, care nu au voie să se găurească așa… fără un cadru organizat. Nuuu, când vine vorba de perforări și, în general, de orificiii, trebuie să se țină cont de igienă, prințip, morav, dar mai ales de sfatul medicului. În loc de asta, ce-avem noi aici? „Nici pomeneală de vreo minimă grijă pentru igienă”, spune ritos Vremea nouă. E clar, sursele lor arată că găuritoarea nu se spălase pe mâini. Nici asistenta ei, care ținea pierce-ul. Lipsa de igienă este întărită exemplar de corul madrigal al medicilor vasluieni. „Ei nu au minte destulă acum, ca să își dea seama singuri la ce riscuri de expun”, spun medicii”, scrie Vremea nouă, după ce, desigur, a vorbit cu toți medicii sau un eșantion reprezentativ…

Loading...

INCREDIBIL, SCANDALOS, REVOLTĂTOR

„Fetei biciuite i-a fost controlată virginitatea cu degetul”. Citești titlul ăsta în Vremea nouă și te gândești… la multe lucruri… Dar dacă mai citești și articolul de după te gândești la gândirea însăși. La ce este ea și la ce ne folosește nouă, oamenilor. Ăsta e titlul articolului despre drama fetei de la Zorleni abuzată sexual, fizic și verbal de tată. Și ăsta este titlul, pentru că, din toată această poveste dramatică, nimic nu e mai important, nici drama, nici abuzurile în sine, nici frecvența cu care se întâmplă asemenea nenorociri, ci faptul că „fetei biciuite i-a fost controlată virginitatea cu degetul”. Nu? Cred că suntem de acord cu toții că așa este…
Dar tâmpenia e și mai mare, pentru că nicăieri în articol nu se spune că „fetei biciuite i-a fost controlată virginitatea cu degetul”, ci doar că „fata de 15 ani a precizat polițiștilor că tatăl ar fi abuzat-o sexual, cu degetul, în urmă cu un an” și că „medicii au confirmat varianta fetei, precizând că ESTE POSIBIL (sublinierea noastră) ca deflorarea să fi fost făcută cu degetul”. Și atunci, de unde titlul?! Știu că speculez, dar, probabil, din plăcerea bolnăvicioasă a cuiva anume din redacție.
Deci, azi în Vremea nouă este, într-adevăr, INCREDIBIL, SCANDALOS, REVOLT|TOR, și alte descrieri tulburătoare. Incredibil cum poți să scrii asemenea bazaconii, scandalos cum poți să deturnezi și să umfli sau să distrugi subiectele, revoltător cum profiți de niște situații de viață pentru a scoate la suprafață doar grobianul și trivialul. Dar mai întâi de toate e RUȘINOS, cum poți să să-ți faci meseria în felul ăsta și să o faci de râs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.