Snopit în bãtaie de un politist: “m-a nenorocit”

0

Loading...

VIOLENTÃ… Acuzatii grave la adresa unui politist. Diaconu Paul, un bãrbat din localitatea Zãpodeni, sustine cã seful de post din comunã l-a bãtut cu bastonul si o bucatã de lemn, i-a speriat copiii si vrea sã-l bage la puscãrie. Totul ar fi pornit în urma unui mic incident, care a avut loc marti seara, de ziua comunei. Pentru cã a vrut sã evite un scandal cu câteva persoane din comunã, Paul s-a dus la postul de politie în speranta de a linisti apele, doar cã atunci când a vãzut cã acestea se apropie de el, a rupt o bucatã de scândurã din gard, cu gândul de a o folosi în apãrare. Nu a mai fost cazul, cãci o cunostintã de-a sa a venit cu masina si l-a luat sã-l ducã acasã. Pe drum, masina de politie, cu girofarurile aprinse, l-a somat sã tragã pe dreapta. “Ne-a zis sã oprim si sã coborâm din masinã. Am coborât. Mi-a luat copilul din mânã, l-a dat în spate, m-a pus jos, mi-a pus cãtusele si m-a luat la bãtaie cu un baston si cu leatul (n.r. scândurã) de la gardul rupt de mine. Apoi m-a dus la sectie, unde, din nou, m-a luat la bãtaie. Nu e normal asa ceva. Am fãcut plângere la politie. Mâine (n.r. azi), voi merge si la Parchet, ne-a declarat bãrbatul. De cealaltã parte, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui spun cã acesta consumase alcool, era violent si a rupt scânduri dintr-un gard, drept urmare a fost amendat contraventional pentru distrugere si furt.

Paul Diaconu e convins cã seful de post are ceva împotriva lui. “Are urã pe mine, pentru cã el ia tineri de aici, din comunã, la muncã, iar eu am încercat sã le deschid ochii, sã nu mai munceascã pe 10 lei si o sticlã de vin pe zi, cã sunt luati în batjocurã. A auzit si, evident, s-a supãrat. M-a amenintat cã mã bagã în puscãrie. La început nu l-am crezut. Însã, în urmã cu câtiva ani, mi-a fabricat un dosar, a adus martori falsi si i-a pus sã semneze declaratiile fãrã sã îi lase sã le citeascã. Din cauza lui, am fãcut închisoare doi ani si opt luni. Unul dintre martori a recunoscut cã a fost pãcãlit de acest sef de post sã spunã ce vrea el în dosar. A mai fost un martor, care a murit între timp. I-a zis <<Hai sã-l înfundãm pe Buzatu (n.r. porecla lui Paul Diaconu), cã nu pãtesti nimic>>”, sustine Paul Diaconu. Afirmatiile sunt sustinute si de martorul din acest dosar, care recunoaste cã a mintit: “M-a pus sã semnez, nici nu am stiut ce semnez. Aveam 17 ani, nu stiam cum stã treaba. Când am fost la instantã, mie mi-a fost fricã, nu am stiut ce sã spun. Am si eu vreo douã dosare, dar tot fãrã fundament…E jale la noi în sat. Oamenii sunt bãtuti fãrã niciun motiv. Marti, de ziua satului, a mai fost bãtut un bãrbat, un om fãrã discernãmânt, care are bulinã rosie în buletin.”

“M-a nenorocit, nici nu pot sã trag aer în piept”

Marti seara, de ziua comunei Zãpodeni, Paul Diaconu s-a intersectat iar cu seful de post. “Cineva a vrut sã provoace un scandal, sã se ia la bãtaie cu mine, însã eu am încercat sã evit. Am plecat la postul de politie, am strigat, dar nu a iesit nimeni. Bãietii ãstia care voiau sã mã batã au venit si ei dupã mine. Când am vãzut cã se apropie de mine, am smuls o bucatã de scândurã din gardul politiei ca sã mã apãr. Dar nu am mai folosit-o, pentru cã a venit o cunostintã cu masina, m-am urcat, împreunã cu sotia si copilul de patru luni, si am plecat spre casã. Când sã ajungem, la câtiva metri de casã, politia, cu girofarurile aprinse, venea dupã noi. A zis sã tragem pe dreapta : <<Mâinile sus! Coborâti!>>. Mi-a luat copilul din mânã, l-a dat în spate, m-a pus jos, mi-a pus cãtusele si m-a luat la bãtaie cu un baston si cu leatul (n.r. scândurã) de la gardul rupt de mine. Apoi m-a dus la sectie, unde, din nou, m-a luat la bãtaie. M-a nenorocit, nici nu pot sã trag aer în piept. Nu e normal asa ceva. Am fãcut plângere la politie. Mâine (n.r. azi), voi merge si la Parchet”, ne-a declarat bãrbatul.

Si bãtut, si amendat

Oamenii legii, spune acesta, i-au reprosat cã el a pornit scandalul. “Asa zic ei, nu am fost implicat, am evitat, m-am urcat în masinã si am plecat. Copiii mei erau disperati, au asistat la toatã situatia asta, plângeau. Cel mare nu a dormit toatã noaptea, trebuie sã-l consulte un psiholog. Si, dincolo de toate acestea, mi-au dat si amendã: 1500 lei. Spun cã m-am opus, dar cum puteam sã mã opun, dacã eram singur si cu copiii, iar ei vreo trei? Nu mã las pânã nu se face dreptate. Când am iesit din puscãrie, seful de post m-a amenintat cã mã va bãga înapoi, de data asta cu o pedeapsã mult mai mare, ca sã mã învãt minte sã nu-l mai vorbesc prin sat. Acum îl cred în stare sã bage oameni nevinovati dupã gratii. Am pãtit-o pe propria piele. Nimeni nu mã mai crede acum, pentru cã spune cã sunt recidivist”, afirmã bãrbatul. De cealaltã parte, reprezentantii IPJ confirmã incidentul, fãrã a preciza dacã la mijloc a fost vorba sau nu despre o bãtaie. Acestia sustin cã bãrbatul participase la hramul satului, consumase alcool si era agitat si violent. De asemenea, oamenii legii spun cã a rupt mai multe scânduri din gard si cã a fost luat la sectie, unde a fost sanctionat contraventional pentru distrugere si furt.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/snopit-in-bataie-de-un-politist-m-a-nenorocit-video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.