În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, polițiștii vasluieni au organizat întâlniri cu elevii pe tema „Siguranța în mediul on-line”. Alaltăieri, cadre ale Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) au organizat activități specifice la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, Școala Gimnazială “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” Bârlad,  Seminarul Teologic “Ioan Gură de Aur ” Huși,  Liceul Tehnologic “ Ioan Corivan” Huși și Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga ” Negrești.

Loading...

“Am explicat copiilor faptul că lumea virtuală, asemenea celei reale, prezintă o serie de riscuri, și anume hărțuire și amenințare, furt de date personale, expunere la materiale ilegale sau cu conținut dăunător, pornografie sau ademenire a minorilor către diverse comportamente riscante. Încrederea se poate dezvolta rapid în mediul online, sub masca anonimatului pe care internetul îl oferă. Agresorii on-line caută copiii și dezvoltă cu aceștia relații prin atenție sporită, bunătate, schimburi de muzică, cunoașterea hobby-urilor, empatizarea cu eventuale probleme ale acestora. Unii agresori întreprind și demersuri de a se întâlni cu copiii racolați”, a declarat comisar șef Ioan Macovei, șeful Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vaslui.

Orice situație de abuz asupra minorilor petrecută în mediul online trebuie sesizată Poliției, fie în mod direct, la cea mai apropiată unitate, fie prin intermediul site-ului www.efrauda.ro.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/siguranta-mediul-line/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.