fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

Senatorul Iulian Bîca: „Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Variantei de Ocolire Vaslui”!

De către

Loading...

16 septembrie 2022

Senatorul liberal de Bârlad, Iulian Mihail Bîca, anunță opinia publică despre faptul că Varianta de Ocolire a Vasluiului, un obiectiv de investiție important pentru județul nostru, a primit undă verde. Mai exact, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici, șoseaua urmând să aibă o lungime de 18 kilometri, un termen de execuție de 24 de luni și o valoare totală de 655.602.000 de lei cu TVA, cu finanțare externă nerambursabilă.

„Au fost făcuți pași esențiali pentru îndeplinirea unui important obiectiv de investiții, respectiv Varianta de Ocolire Vaslui, județul Vaslui. Astfel, printre actele normative aprobate în cadrul ședinței Guvernului României din 14 septembrie 2022, s-a numărat și Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii. Concret, prin această hotărâre de guvern au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime drum 18,020 kilometri; o lățime platfomă drum de 10 metri; 9 structuri (poduri, pasaje, structuri casetate); 6 intersecții la nivel tip girație; 2 parcări de scurtă durată. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 655.602.000 de lei, iar durata de execuţie este de 24 luni. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, a precizat parlamentarul bârlădean.

Acesta spune că, odată finalizată Varianta Ocolitoare a Vasluiului, se îndeplinește obiectivul de scoatere a traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Vaslui, asigurându-se dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor, precum și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.

Ordonatorul principal de credite este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar beneficiarul este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere / Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Din valoarea totală de 655.602.000 de lei cu TVA, 572.765.000 lei cu TVA reprezintă cheltuielile de construcții și montaj.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/09/senatorul-iulian-bica-au-fost-aprobati-indicatorii-tehnico-economici-ai-variantei-de-ocolire-vaslui/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri