Magistrații Curții de Apel Suceava au decis, ieri, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în cazul comisarului șef Liviu Ciobanu, șef al Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea făptuitorului.

Loading...

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Serviciul teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), înlocuirea măsurii preventive în cazul lui Ciobanu ar fi fost dispusă, la cererea procurorilor DNA, după ce ofițerul ar fi încercat să ia legătura cu martorii din dosar. Comisarul șef Liviu Ciobanu se afla sub control judiciar începând cu luna iulie a acestui an.
Potrivit procurorilor DNA, “pe 31 octombrie 2014, având calitatea de ofițer de poliție cu grad profesional de comisar și coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești, la solicitarea șefului de sector, inculpatul Barnea Dinu, cu intenție, i-a determinat pe doi agenți de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești să-și încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună măsurile legale care se impuneau, astfel cum erau prevăzute în legislația primară, în sensul neconstatării infracțiunii flagrante comise de către o persoană care fusese depistată conducând un vehicul pe drumurile publice din comuna Santa Mare având permisul de conducere anulat”.

Anchetatorii susțin că persoana depistată că a încălcat legea a fost lăsată să își continue deplasarea, fără a fi făcute demersurile necesare.

“Deși vădit ilegală, cei doi agenți de poliție și-au însușit dispoziția inculpatului Barnea Dinu, transmisă prin intermediul inculpatului Ciobanu Liviu, și au lăsat persoana depistată să-și continue deplasarea, fără a întocmi actele de constatare a infracțiunii, prejudiciind astfel interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, ca unitate de poliție de care aparțineau, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru acesta din urmă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale a persoanei pentru fapta comisă. Deopotrivă încălcarea atribuțiilor de serviciu de către cei doi agenți de poliție a constituit un ajutor dat persoanei depistate, în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală pentru fapta săvârșită”, conform sursei menționate.
În aceleași împrejurări, Liviu Ciobanu a întocmit un raport în care erau făcute false consemnări, au menționat anchetatorii.

“În aceleași împrejurări și cu intenție, Liviu Ciobanu a întocmit nota raport privind executarea Planului de acțiune al turei de serviciu nr. 2 din 31.10.2014, orele 08:00 – 21:00 (din care făceau parte și agenții de poliție respectivi), în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracțiuni pe perioada efectuării serviciului, cu toate că inculpatul Ciobanu Liviu avea cunoștință despre depistarea în trafic a persoanei, de către agenții de poliție menționați, în timp ce conducea tractorul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat”, conform DNA Suceava. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/31/gata-seful-sectorului-politiei-de-frontiera-falciu-arestat-preventiv-pentru-fapte-de-coruptie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.