fbpx
16.2 C
Vaslui
miercuri, 28 septembrie, 2022

Se așteaptă înscrierile pentru creșa nouă din Bârlad!

De către

Loading...

12 august 2022

Pentru a putea prinde unul din cele 50 de locuri disponibile în noua creșă construită pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 88, din Bârlad, ce își va deschide porțile pe 5 septembrie, odată cu anul școlar 2022-2023, părinții sunt așteptați să își înscrie copiii doar până pe 31 august. Solicitările trebuie depuse la secretariatul Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu”.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat că noua creșă construită în oraș, pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 88, este pregătită să-și deschidă porțile pentru prichindeii ai căror părinți lucrează și nu au cui să-i lase în grijă pe durata zilei. Potrivit acestora, cererile pentru unul din 50 de locuri disponibile pot fi depuse până cel târziu pe 31 august. Și asta deoarece noul an școlar va debuta mai devreme, adică pe 5 septembrie, iar responsabilii au foarte puțin timp la dispoziție să verifice și să aprobe dosarele depuse.

Cererile trebuie depuse la secretariatul Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” (fosta Școală nr. 10), căreia îi este arondată noua creșă. Aici, părinții vor completa un formular și vor fi îndrumați cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmeze.

„Noi, ca municipalitate, ne-am făcut datoria și am construit această creșă, la o distanță de 40 de ani de singura ridicată vreodată la Bârlad. Am accesat fonduri europene, în valoare de 2,28 milioane lei. Așa cum am mai spus, construcția unei creșe nu trebuie privită doar ca o investiție care rezolvă problemele personale ale câtorva zeci de familii, ci pe ale întregii comunități. Firmele nu rămân fără angajați, iar părinții pot merge la serviciu liniștiți, în timp ce copiii lor au parte de condiții sigure de cazare și de îngrijire specializată. Este, așadar, o investiție pe termen lung în economia locală, în siguranța copiilor și în liniștea părinților”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Construcția a fost finalizată în aprilie, după care municipalitatea locală a predat managementul creșei către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în baza unei legi adoptate anul trecut, care le dă libertatea autorităților de a transfera aceste unități în responsabilitatea inspectoratelor școlare.

Noul imobil este construit pe o suprafață de 493 metri pătrați, are o curte de peste 6.500 metri pătrați și este una dintre cele mai moderne din județul Vaslui, cu o capacitate de a găzdui 50 de copii. Creșa dispune de spații de joacă, dormitoare, vestiare, cabinet medical, bucătărie, biberonerie, sală pentru spălat vasele, cameră frigorifică, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie, călcătorie, grupuri sanitare, etc.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/08/se-asteapta-inscrierile-pentru-cresa-noua-din-barlad/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri