Târg de meșteri populari, concerte, tradiționalele sarmale și un foc de artificii, acestea sunt “ingredientele” de anul acesta ale Zilelor Hușilor, care se vor desfășura în perioada 6-8 octombrie. “Îi aștept pe toți hușenii să participe și să se bucure”, declară primarul Ioan Ciupilan.

Loading...

Autoritățile locale sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru “Zilele Hușilor”. Cea mai importantă sărbătoare a “orașului dintre vii” se va desfășura în perioada 6-8 octombrie.
Manifestările vor începe cu Târgul Meșterilor Populari, care se va desfășura în zona Parcului Rodina. Și-au anunțat deja prezența aproximativ 30 de meșteri populari din mai multe județe, printre care Botoșani, Suceava, Neamț, precum și Vaslui, care vor expune obiecte din ceramică, icoane, artă naivă, ouă încondeiate, produse din piele, produse culinare tradiționale, artă decorativă, obiecte casnice și de port, obiecte din lemn.
Evenimentul central al Zilelor Hușilor va fi pe 8 octombrie, când pe scena amenajată în față la “Dava” vor urca Ansamblul folcloric „Trandafir de la Moldova” din Huși, Adriana Ochișanu, artistă de muzică populară din Republica Moldova, trupa Iron Cross din Iași, a cărei solistă este din Huși, precum și trupa Haiducii din Republica Moldova.
Seara va fi încheiată de un super-concert al lui Smiley și un foc de artificii. Tot din programul zilei de 8 octombrie fac parte tradiționalele sarmale, care vor fi oferite hușenilor de însuși primarul Ioan Ciupilan.
“Chiar dacă anul acesta lipsa banilor și-a spus cuvântul, încercăm să facem tot posibilul să organizăm acest eveniment așa cum se cuvine. Îi aștept pe toți hușenii să participe și să se bucure de Zilele Hușilor. Sper ca ploaia să nu ne strice sărbătoarea”, a declarat edilul-șef.
Organizatorii Zilelor Hușilor sunt Primăria și Consiliul Local, în parteneriat cu Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/se-anunta-un-weekend-festiv-smiley-vine-la-zilele-husilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.