În școlile vasluiene e bine și când e rău

0

Printr-o „conferință unică”, cum a numit-o prefectul Eduard Popica, și asta pentru că a reunit toate structurile Ministerului de Interne alături de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, prefectul s-a străduit să arate progresele incredibile ale învățământului vasluian. Școlile nu au autorizații sanitare și autorizații de securitate la incendiu, manualele lipsesc la multe clase, iar rechizitele au venit abia acum, infracționalitatea își face de cap, lipsesc camerele de supraveghere, dar și microbuzele școlare. Dar nu-i nimic… Se lucrează!

Loading...

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, a ținut o “conferință unică” de presă, așa cum a calificat-o, dar nu doar pentru că a reunit toate structurile Ministerului de Interne alături de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (explicația prefectului), ci și dintr-un alt motiv. Caracterul aparte i-a fost dat și de abilitatea participanților de a sublinia doar aspectele pozitive ale situației de față din învățământul vasluian, minimalizându-le până la a nu fi menționate pe cele negative.

De exemplu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a putut spune că, deși 145 de unități de învățământ din cele 907 nu au autorizație de securitate la incendiu, lucrurile stau foarte bine, pentru că acestea se străduiesc să o obțină, depun documentații și au primit asistență tehnică.

Nu s-a spus nimic despre faptul că peste 300 de unități de învățământ au început anul școlar fără autorizații sanitare de funcționare, nici măcar dinspre Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, care a scăpat totuși un adevăr incomod: din cele 140 de microbuze școlare existente, funcționează 118 în acest moment, iar primăriile au trimis solicitări pentru 12 microbuze cu 28 plus 2 locuri și 16 pentru microbuze cu 16 plus două locuri. „Cerem prefecturii să susțină achiziționarea microbuzelor școlare”, a spus Gabriela Plăcintă în singurul moment mai puțin plăcut al conferinței de presă.

În rest… numai bucurii! „Au venit și pachetele de rechizite săptămâna trecută și urmează să le distribuim în școli”, a spus inspectorul general, care nu a șoptit nimic nu doar despre întârzierea rechizitelor, dar nici despre faptul că multe clase au început anul școlar fără manuale.

Infracțiuni în școli se petrec în continuare, dar nu acest lucru este cel mai important. „Față de anii trecuți a fost într-o scădere de 10%. Cred că este un procent destul de semnificativ”, a spus Gabriel Doru Panțâru, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Dacă majoritatea școlilor din județ nu își pot asigura paza, Gabriela Plăcintă nu a insistat asupra „deficitului de personal”, despre care a spus doar că „nu avea cum să crească în mod spectaculor”. Ea a vorbit, în schimb, despre „progresele care s-au făcut la sistemele de supraveghere video”: „Anii trecuți erau 100, acum sunt 244”. 244 din 907 nu este chiar o cifră cu care să te lauzi, Gabriela Plăcintă însă a reușit!

Ridicolul a fost asigurat din partea șefului Inspectoratului Poliției de Frontieră care, chemat și el, că doar reprezintă o structură MAI, a spus că… nu are ce să spună. El a menționat acțiunile desfășurate de polițiștii de frontieră „în mediu rural” (și nu în școli, bineînțeles -n) și apoi acțiunile de prezentare a activității Poliției de Frontieră în școli”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.