Scade numărul rentierilor

0

Răzvan Arteni

Loading...

Reprezentanții APIA au încheiat procedura de vizare a carnetelor de rentă viageră. Doar 564 de fermieri vasluieni vor beneficia de rentă viageră, cu 61 mai puțini decât anul trecut.

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, Răzvan Arteni, ne-a declarat că numărul beneficiarilor de rentă viageră scade de la an la an: “Am încheiat procedura cu renta viageră. În perioada 1 martie – 30 septembrie, la nivelul Centrului Județean Vaslui, au fost vizate 564 de carnete de rentier, cu o valoare de 129.509 euro, respectiv 581.597 de lei. Față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost vizate 625 de carnete de rentier, cu o valoare de 139.887 de euro, respectiv 621.793 de lei, observăm o scădere semnificativă”.

Pentru vizarea carnetului de rentier, solicitantul a semnat o declarație și a atașat următoarele documente, după caz: carnetul de rentier agricol, actul de identitate, decizia de la comisia de expertiză medicală, procura notarială autentificată din care să reiasă că solicitantul este tutorele legal al rentierului agricol, contactul de arendă și extrasul de cont.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/scade-numarul-rentierilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.