11.2 C
Vaslui
25 aprilie, 2024

Satul în care conductele de gaz au fost montate deasupra porţilor | „Este bătaie de joc la adresa oamenilor”

Locuitorii unui sat din România se plâng că, în urma introducerii conductelor de gaze, localitatea arată ca o centrală termică. Țevile de gaze au fost montate la vedere, în fața caselor.

Sursa foto: Antena 3 CNN

Proiectul de introducere a gazului metan în comuna

, din apropiere de Petroșani, a fost discutat cu localnicii, care și-au dat acordul pentru o astfel de investiție din fonduri europene, însă, se așteptau ca rețeaua să fie montată subteran.

Pe lângă probleme legate de aspect, localnicii ridică și problema unui accident care ar putea să aibă loc din cauză că țevile nu sunt protejate.

„Oamenii sunt mulțumiți că s-a băgat gaz, dar nu în orice condiții. Satul arată ca o centrală termică plină de conducte. Ăsta nu mai este sat, este bătaie de joc la adresa oamenilor”, a declarat un localnic.

Conducerea primăriei spune că lucrarea a fost realizată în condiții de siguranță și că proiectanții asigură că nu vor fi probleme.

„Am discutat cu oamenii, aceștia, au înțeles situația și șansa de a băga gaz metan, o singură dată, pentru că nu vor mai fi alte fonduri europene. Soluția tehnică a fost verificată și acceptată de finanțator”, a declarat Daniel Răducanu, Primarul Comunei Baru.

Autoritățile răspund fricilor localnicilor și spun că o acumulare de gaze în subteran este mult mai periculoasă decât una aeriană.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/sat-conducte-gaz-montate-deasupra-porti-bataie-de-joc-oameni-667987.html

Ultimă oră

Același autor