Loading...

MÂNDRI… Vestea cã în comuna Bogdãnesti din judetul Vaslui se va filma scurt metrajul “O sãpãmânã maxim douã” i-a încântat pe toti cei din localitate, în frunte cu primarul Ion Dorobantu. Contactat telefonic, acesta a declarat cã va sustine proiectul cu tot ce va fi nevoie. “Suntem foarte bucurosi, am stat de vorbã cu Bogdan Stamatin, tânãrul ce se ocupã de realizarea filmului, pe care, de altfel, îl cunosc prin prisma rudelor de aici, si nu pot sã vã spun decât cã mã încântã foarte tare ideea. Si nu doar pe mine, toti cei cu care am discutat despre proiect s-au bucurat cã în comuna lor se va filma un scurt metraj. Ne place povestea filmului, este originalã si în acord cu vremurile pe care le trãim. Vom încerca sã sustinem acest proiect cu tot ceea ce va fi nevoie, în special recuzita necesarã”, ne-a spus primarul. Angrenati în acest film vor fi si o parte din sãtenii din Bogdãnesti. Daniel Harja si fiul sãu, Ionut, sunt doi dintre actorii bogdãnesteni, care, potrivit realizatorului, vor avea roluri cheie în poveste.

Filmul care va face comuna Bogdãnesti cunoscutã la nivel national, poate chiar si international, este gândit de Bogdan Stamatin, un tânãr de 38 ani, fotograf si chitarist, nãscut si crescut în Câmpulung Moldovenesc, dar cu origini în Vaslui. “Se trage dintr-o vitã de oameni destepti. Este nepotul lui Horia Stamatin, cel care a scris istoria acestor meleaguri, iar tatãl sãu, la rândul lui, e un profesor de exceptie. Si nu numai, foarte putinã lumea stie cã fratele bunicului sãu, Nicolae Stamatin, a pus la punct primul vaccin anticãrbunos de uz uman, folosit împotriva antraxului. A fost profesor la Facultatea de Medicinã Veterinarã din Bucuresti, eu nu l-am prins, dar l-am studiat în facultate, pentru cã, de profesie, sunt medic veterinar. Cunoscând familia din care se trage Bogdan, am foarte mare încredere în el cã va face o treabã extraordinarã”, ne-a mai declarat primarul comunei Bogdãnesti.

Filmulete personalizate de multumire pentru cei care doneazã cel putin 5 dolari

Actorii filmului “O sãptãmânã maxim douã” vor juca pro bono, directorul de imagini si producãtorul vor lucra, de asemenea, benevol si întreaga echipã de filmare va fi cazatã în sat. “Marius si Corina vor aduce echipament profesional de filmare si vor munci gratis. Actorii principali, la fel, vor munci gratis. Dar, pe alti membri ai echipei si-ai distributiei, trebuie sã-i plãtim dacã vrem sã iasã treaba cum trebuie”, anuntã Bogdan în campania de strângere de fonduri de pe indiegogo.com. Pânã acum, din cei 2.000 dolari necesari pentru realizarea filmului, s-au strâns doar 940 dolari. Toti cei care vor sã contribuie la acest proiect, o pot face donând pe site-ul indiegogo.com (link: https://www.indiegogo.com/projects/o-saptamana-maxim-doua-scurt-metraj=/). La schimb, în functie de suma donatã, veti fi rãsplãtiti cu filmulete personalizate de multumire, numele pe genericul final, copie fizicã a scenariului, semnat de echipa filmului, vizionarea acestuia înaintea tuturor, titlul de producãtor executiv în genericul de la începutul pelicului si chiar un tur ghidat de douã zile al locatiilor de la Bogdãnesti, unde s-a filmat actiunea.

Povestea filmului

INEDIT…Filmãrile la scurt metraj vor începe în aproximativ o sãptãmânã. Pelicula va spune povestea unui bãrbat pe la 40 de ani, care se reîntoarce acasã din strãinãtate fãrã niciun plan de viitor. Nici familia sa, nici ceilalti sãteni nu stiu asta însã, iar Ilie nu-i încã pregãtit sã spunã adevãrul de fricã sã nu fie vãzut ca un ratat care se întoarce acasã cu coada-ntre picioare. Pe de altã parte, admiratia si invidia cu care-l privesc cei din jur îl încântã, îi hrãnesc orgoliul si veselia întoarcerii. Întrebãrile însã nu întârzie. De ce s-a întors? Cât stã acasã de data asta? Si unde e Cristi, fratele sãu care n-a venit sã-l întâmpine? Povestea urmãreste prima zi a întoarcerii lui Ilie acasã, în care bãrbatul inventeazã mereu alte rãspunsuri în functie de asteptãrile vecinilor, familiei sau fostei iubite. Pe mãsurã ce orele trec si adevãrul devine un caleidoscop, entuziasmul lui Ilie se dizolvã în amarul mai multor beri iar planul pentru a doua zi e tot mai neclar.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/satenii-din-bogdanesti-mandri-ca-vor-aparea-intr-un-scurt-metraj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.